Πολιτική

Σκουρλέτης: Η οικονομία βρίσκεται σε έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ξέραμε

Σκουρλέτης: Η οικονομία βρίσκεται σε έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ξέραμε
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Υπάρχουν μία σειρά δείκτες που δείχνουν ότι η οικονομία βρίσκεται σε έναν διαφορετικό δρόμο από αυτόν που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια, όπως ανέφερε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Υπάρχει το αντικειμενικό έδαφος να συναντηθούν δυνάμεις της Αριστεράς -είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη- της Οικολογίας και του ευρύτερου προοδευτικού και σοσιαλιστικού χώρου, που αντιλαμβάνονται όμως την ανάγκη να χαραχθεί μία νέα αντινεοφιλελεύθερη πορεία» πρόσθεσε.

Eurokinissi


«Σήμερα έχουμε το χαμηλότερο των τελευταίων 12 ετών στις αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων. Προχθές είχαμε την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε την έξοδο στις αγορές με το πενταετές ομόλογο, πάλι με το χαμηλότερο επιτόκιο από το 2009», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης για τους δείκτες που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα διαφορετικό δρόμο και τόνισε:

«Είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών της παρούσας κυβέρνησης, η οποία κατόρθωσε να ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα με τις λιγότερες κοινωνικές επιπτώσεις και, στο πλαίσιο αυτό του προγράμματος, να δώσει κάποια διαφορετικά δείγματα γραφής, να ανοίξει έναν άλλον δρόμο. Αυτό ζούμε αυτήν τη στιγμή».

Σχετικά με την αναγκαιότητα συμπόρευσης των προοδευτικών δυνάμεων και την πρόσκληση που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ, παρατήρησε πως «εκ των πραγμάτων, τα διλήμματα τίθενται σε μία νέα βάση, στη βάση της νέας οικονομικής πραγματικότητας, η οποία προφανώς κουβαλάει και διάφορα από το πρόσφατο παρελθόν».

Στην Ευρώπη υπάρχει ένας σκεπτικισμός για τις μέχρι τώρα ακολουθούμενες οικονομικές στρατηγικές, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην άνοδο της ακροδεξιάς και σε καταστάσεις που υπονομεύουν ευθέως την ευρωπαϊκή συνοχή. Αυτή η κουβέντα γίνεται και στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας, η οποία από κοινού με την άλλη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, τους Χριστιανοδημοκράτες, τα προηγούμενα χρόνια είχαν υπηρετήσει τις ίδιες οικονομικές στρατηγικές.

Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Επομένως, υπάρχει το αντικειμενικό έδαφος να συναντηθούν δυνάμεις της Αριστεράς -είτε στην Ελλάδα είτε στην Ευρώπη- της Οικολογίας και του ευρύτερου προοδευτικού και σοσιαλιστικού χώρου, που αντιλαμβάνονται όμως την ανάγκη να χαραχθεί μία νέα αντινεοφιλελεύθερη πορεία», συμπλήρωσε.

Eurokinissi


Μάλιστα, επισήμανε ότι για να είναι αξιόπιστη αυτή η σύγκληση πρέπει να γίνει στη βάση μίας νέας προγραμματικής πρότασης, εναλλακτικής ως προς τις κυρίαρχες, και εξήγησε πως αυτό είναι το περίγραμμα και το περιεχόμενο του προσκλητηρίου στο οποίο αναφέρθηκε χθες και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments