Διεθνή

Ντόναλντ Τουσκ: Απίστευτη καταγγελία εν όψει ευρωεκλογών – “Προσπαθούν να τις επηρεάσουν”

Ντόναλντ Τουσκ: Απίστευτη καταγγελία εν όψει ευρωεκλογών – “Προσπαθούν να τις επηρεάσουν”
Ο Ντόναλντ Τουσκ υποστήριξε πως ανοικτά ή μυστικά επιχειρείται ο επηρεασμός των επιλογών των Ευρωπαίων, όπως έγινε και με το Brexit.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ κατήγγειλε σήμερα (5/3/19) τις «αντιευρωπαϊκές» εξωτερικές δυνάμεις που επιδιώκουν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα εκλογών τρεις μήνες πριν από την ανανέωση του κοινοβουλίου του Στρασβούργου.

«Υπάρχουν εξωτερικές αντιευρωπαϊκές δυνάμεις που επιδιώκουν –ανοικτά ή μυστικά– να επηρεάσουν τις δημοκρατικές επιλογές των Ευρωπαίων, όπως συνέβη με το Brexit και με έναν ορισμένο αριθμό προεκλογικών εκστρατειών στην Ευρώπη.

Και αυτό θα μπορούσε να συμβεί και πάλι με τις ευρωπαϊκές εκλογές του Μαΐου», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες.

Φωτογραφία Eurokinissi


«Μην επιτρέψετε σε πολιτικά κόμματα που έχουν ιδρυθεί από εξωτερικές δυνάμεις εχθρικές προς την Ευρώπη να αποφασίσουν για σημαντικές προτεραιότητες της ΕΕ και για την ηγεσία ευρωπαϊκών θεσμών», πρόσθεσε.

Ο Τουσκ δήλωσε ακόμη ότι υποστηρίζει πλήρως τον τρόπο σκέψης για την Ευρώπη που παρουσιάσθηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε σημερινό άρθρο του σε εφημερίδες και των 28 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Ευρωεκλογές 2019: «Κλείδωσε» η ημέρα διεξαγωγής τους\

  • Διά στόματος Αλέξη Χαρίτση μπήκε τέλος στα σενάρια για τις Ευρωεκλογές 2019. Ο κ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι οι Ευρωεκλογές 2019 θα γίνουν με σταυρό, την ίδια ημέρα με τον 1ο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 26 Μαΐου.

“Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαΐου. Οι ευρωεκλογές θα γίνουν με σταυρό. Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, τον Οκτώβριο του 2019.

Προετοιμαζόμαστε όμως για όλα τα ενδεχόμενα. Καλέσαμε τα κόμματα να στείλουν τους εκπροσώπους τους στη διακομματική επιτροπή που θα λειτουργήσει στο υπουργείου Εσωτερικών για την προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα έχουν πλήρη εικόνα της προετοιμασίας. Είμαι υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας.

Έχουμε περάσει σε ένα στάδιο υλοποίησης θετικών μέτρων για την αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει στα χρόνια των μνημονίων από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μέχρι την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επιδότηση ενοικίου. Πρέπει να εξαντληθεί η δυνατότητα που έχουμε.

Την επόμενη εβδομάδα έρχονται σημαντικά νομοσχέδια, όπως για την προστασία της πρώτης κατοικίας”, δήλωσε για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments