Πολιτική

Βουλή Live: Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το δημογραφικό

Βουλή Live: Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το δημογραφικό
Βουλή Live: Το δημογραφικό ζήτημα, που έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες και την περίοδο της κρίσης, συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Βουλή Live: Στοιχεία και καταστάσεις που οι περισσότεροι βιώνουμε ή βλέπουμε γύρω μας, αναφορικά με την απόκτηση παιδιού, αποτυπώνει το πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό, που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Οι γυναίκες γεννούν όλο και λιγότερα παιδιά κι αυτό όλο και σε μεγαλύτερη ηλικία, σύμφωνα με το πόρισμα, που διαπιστώνει πως η ανάλυση της γονιμότητας των γενεών δείχνει ότι η ατεκνία μεταξύ των Ελληνίδων δεν φαίνεται να αποτελεί συνειδητή επιλογή, όπως συμβαίνει σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, όπως π.χ. η Γερμανία ή η Ιαπωνία.

Αντίθετα, είναι μάλλον το αποτέλεσμα καταστάσεων και συνθηκών που επιβάλλονται από το ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον και δυσκολεύουν την απόφαση για τεκνοποίηση, περιβάλλον που επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο από την πρόσφατη κρίση.

Βουλή Live: Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το δημογραφικό

Το δημογραφικό ζήτημα, που έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες δεκαετίες και την περίοδο της κρίσης, συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τσίπρας: Η επιδότηση ενοικίου θα καλύψει μεγάλο μέρος αναγκών νέων ανθρώπων που θέλουν να φτιάξουν οικογένεια

Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο το σήμερα και το αύριο, όποιες πολιτικές χαραχθούν, τα αποτελέσματά τους θα γίνουν αντιληπτά σε βάθος χρόνου, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το δημογραφικό.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε θετικό ότι η έκθεση της διακομματικής επιτροπής για το δημογραφικό είναι σχεδόν ομόφωνη.

«Το δημογραφικό δεν είναι επιμέρους ζήτημα. Το δημογραφικό είναι ζήτημα συνολικής στρατηγικής.

Συνιστά συνέπεια του τρόπου με τον οποίο επιλέγουμε να οργανώσουμε την κοινωνία μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δηλαδή, εξήγησε, αν είμαστε σε θέση να επιλέξουμε ένα μοντέλο κοινωνικής αναπαραγωγής, στο οποίο η αύξηση του πληθυσμού θα είναι η λογική συνέπεια της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης της κοινωνικής πλειοψηφίας ή αντίθετα αν το μοντέλο, το οποίο επιλέγουμε, είναι αυτό που θεωρεί ενδεδειγμένο έναν τρόπο κοινωνικής αναπαραγωγής, όπου η συνέπεια της μείωσης του πληθυσμού είναι μία μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια μπροστά στην ευημερία μίας κοινωνικής μειοψηφίας που απολαμβάνει ενδεχομένως προνόμια και πλούτο.

Μητσοτάκης: 1.000 ευρώ αύξηση στο αφορολόγητο για κάθε παιδί που θα γεννιέται

«Εμείς έχουμε δεσμευθεί ότι θα επαναφέρουμε τα ποσά που η κυβέρνηση περιέκοψε πέρυσι για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το Δημογραφικό.

«Έχουμε μιλήσει για ένα σύγχρονο κι αποτελεσματικό Ασφαλιστικό Σύστημα.

Ελκυστικό, ώστε να εντάσσονται αμέσως σε αυτό όλοι οι εργαζόμενοι, δίκαιο, ώστε να αποδίδει μετά το τέλος της εργασίας τους κόπους όλων στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου και αποτελεσματικό, ώστε να μην επιβαρύνει, αλλά -αντίθετα- να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το σχέδιο μας συστηματικά διαστρεβλώνεται από την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα σοβαρή που δεν έχει εφαρμόσει σύστημα τριών πυλώνων στο ασφαλιστικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments