Τεχνολογία

Rape Day: Χαμός με το βιντεοπαιχνίδι που επιτρέπει βιασμούς και δολοφονίες

Rape Day: Χαμός με το βιντεοπαιχνίδι που επιτρέπει βιασμούς και δολοφονίες
Rape Day: Στο τρέιλερ εμφανίζονται άνδρες να βιάζουν γυναίκες τις οποίες απειλούν με τη χρήση όπλων.

Τρομερές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το videogame, Rape Day, στο οποίο ο παίκτης μπορεί να βιάσει και να δολοφονήσει γυναίκες μέσα σε έναν κόσμο που έχει κατακλυστεί από ζόμπι.

Πρόκειται για ένα αηδιαστικό παιχνίδι που προτρέπει όσους το δοκιμάσουν να σκοτώσουν τα θύματά τους και να κινηθούν μέσα στην παρανομία προκειμένου να αναδειχθούν στους πιο επικίνδυνους βιαστές της πόλης.

Το βιντεοπαιχνίδι, που ήδη υπάρχει στην πλατφόρμα του Steam, αλλά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.

Στο τρέιλερ εμφανίζονται άνδρες να βιάζουν γυναίκες τις οποίες απειλούν με τη χρήση όπλων και να επιτίθενται με όλη τους τη μανία στα υποψήφια θύματά τους.

Οι άνθρωποι που δεν έχουν κάποιο λογαριασμό στην πλατφόρμα δεν μπορούν να δουν τα screenshots του παιχνιδιού, ενώ η ηλικία είναι βασικό προαπαιτούμενο για να παίξει κάποιος το «Rape Day».

Οι δημιουργοί του αναφέρουν πως το παιχνίδι περιλαμβάνει σκηνές μη συναινετικού σεξ, σεξουαλικής παρενόχλησης, νεκροφιλίας και αιμομιξίας.

Το Rape Day έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και σχολίων με πολλούς από τους χρήστες του Steam να ζητούν την απόσυρση του και να κατηγορούν τη Valve για υποκρισία, καλώντας την να πάρει θέση άμεσα.

Στο Steam διατίθενται δεκάδες αντίστοιχα παιχνίδια με σεξουαλικό περιεχόμενο και άκρως σκληρές εικόνες. Το συγκεκριμένο είδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους Ιάπωνες προγραμματιστές που χρησιμοποιούν κατά κόρον ανάλογα σενάρια προκειμένου να δημιουργήσουν πολυεπίπεδες ιστορίες που θα προσελκύσουν κόσμο στα παιχνίδια προσομοίωσης.

Η Desk Plant που ανέπτυξε το «Rape Day» αναφέρει στην ιστοσελίδα της πως πρόκειται για μια «σκοτεινή» κωμωδία φαντασίωσης και δύναμης.

Η εταιρία μάλιστα συγκρίνει το videogame της με  το «Grand Theft Auto» και το «Hitman», που υμνούν τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις. Μάλιστα -απαντώντας στους επικριτές της- κοινοποιεί στην ιστοσελίδα της μια έρευνα με βάση τα συμπεράσματα της οποίας δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στη βία των βιντεοπαιχνιδιών και στη βίαιη συμπεριφορά που κάποιος υιοθετεί στην πραγματική ζωή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments