Nέα της αγοράς

Lidl Ελλάς: Επενδύει στη σταδιακή μείωση του πλαστικού υλικού

Lidl Ελλάς: Επενδύει στη σταδιακή μείωση του πλαστικού υλικού
Η Lidl Ελλάς καταργεί πλαστικά καλαμάκια, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα και μπατονέτες.

Στη μείωση του πλαστικού υλικού κατά 20% μέχρι το 2025 και στα 223 καταστήματα που διαθέτει σε όλη τη χώρα επενδύει η εταιρεία Lidl Ελλάς. Στο πλαίσιο αυτό, προχωρά στην κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης (όπως καλαμάκια, ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα και μπατονέτες) μέχρι το τέλος του 2019.

Επίσης, εξασφαλίζει κατά 100% τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας μέχρι το 2025.

Σημειώνεται ότι εδώ και έναν χρόνο η Lidl Ελλάς απέσυρε οριστικά τις πλαστικές σακούλες μιας χρήσης 4 λεπτών από τα καταστήματά της.

Τις αντικατέστησε με μια νέα σακούλα πολλαπλών χρήσεων, ανθεκτικότερη, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωμένα υλικά, είναι 100% ανακύκλωση και στην οποία ?πορούν να τοποθετηθούν προϊόντα βάρους 10 κιλών.

  • «Από την πρώτη μέρα λειτουργίας μας, το 1999, θέσαμε υψηλούς στόχους πριν καν η νομοθεσία το επιβάλλει.
  • Ο καταναλωτής πλήρωνε αντίτιμο για την αγορά κάθε σακούλας με απώτερο στόχο τόσο την αποτροπή της χρήσης της, όσο και τη μείωση της αλόγιστης χρήσης της και την προστασία του περιβάλλοντος.

Εκτός από την κατάργηση της πλαστικής σακούλας μιας χρήσης, η Lidl μείωσε το πάχος στα πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού και το πλαστικό περίβλημα του χαρτιού υγείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση συνολικά πάνω από 1.300 τόνους πλαστικού» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Στόχος της Lidl Eλλάς είναι να πραγματοποιηθεί μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται οι συσκευασίες και τα πλαστικά, για να διασφαλιστεί η ανάκτηση και η διατήρηση των φυσικών πόρων, η εξάλειψη των πλαστικών απορριμμάτων και η μετατροπή του υπάρχοντος συστήματος προς ένα πραγματικά κυκλικό μακροπρόθεσμα, αναφέρεται σχετικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments