Ελλάδα

Αναφιώτικα: Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων της πιο όμορφης συνοικίας της Αθήνας

Αναφιώτικα: Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων της πιο όμορφης συνοικίας της Αθήνας
Τι καταγγέλλουν 83 κάτοικοι από τα Αναφιώτικα. Τα αιτήματά τους.

Απεγνωσμένοι εμφανίζονται οι κάτοικοι στα Αναφιώτικα, καθώς όπως καταγγέλλουν δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα. Τι ζητούν μεταξύ άλλων; Καθαριότητα, αστυνόµευση, να µην πέφτει το ρεύµα µε το παραµικρό, να µην απειλούν τους περαστικούς ηλεκτροφόρα καλώδια και χαλάσµατα.

Συγκεκριμένα, 83 κάτοικοι από τα Αναφιώτικα μέσω υπομνήματος, εκπέμπουν SOS για την συνοικία τους, αναφέροντας όλα τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά και τα οποία σχετίζονται με την φασαρία που κάνουν οι «επισκέπτες», την καθαριότητα, την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την παραβατικότητα, κ.α.

Φωτογραφία Eurokinissi


Εκπρόσωποι των κατοίκων σύμφωνα με το “ΕΘΝΟΣ” θα βρεθούν την Πέµπτη (14/3/19) στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο της συνοικίας, ώστε να περιγράψουν τα διάφορα σκηνικά που δυσκολεύουν την διαβίωση τους στον οικισμό και να ζητήσουν λύσεις.

Τα αιτήματά των κατοίκων στα Αναφιώτικα:

  • Να περνούν τουλάχιστον δύο φορές την ηµέρα οδοκαθαριστές.
  • Αποψίλωση από χόρτα και αποκλάδωση δέντρων διότι προκαλούνται συχνά καταστροφές όταν φυσά δυνατός άνεµος.
  • Συντήρηση των µονοπατιών και των πλατωµάτων.
  • Να τοποθετηθούν καλαθάκια για σκουπίδια, κρουνοί για πυρόσβεση, βρύσες για πότισµα, παγκάκια, ταµπέλες.
  • Καινούργια και πρόσθετα σώµατα ηλεκτροφωτισµού, διότι µε την πρώτη βροχή προκαλούνται συνεχείς διακοπές ρεύµατος, πολλές φορές γενική συσκότιση για µέρες.

Φωτογραφία Eurokinissi


  • Παρέµβαση προς ∆Ε∆∆ΗΕ, διότι η ηλεκτροδότηση γίνεται µετά το 2005 µε εναέρια καλώδια που προκειµένου να στηριχθούν «αγκαλιάζουν δέντρα και σπίτια» ή «βυθίζονται απροστάτευτα στο δάπεδο κοινόχρηστου δρόµου».
  • Συνεχή αστυνόµευση ώστε να ελαχιστοποιηθούν «οι ληστείες, οι διαρρήξεις, οι επιθέσεις µε απειλή και µαχαιριών» και να αντιµετωπιστούν νεαροί «υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ που ευθυµώντας εκσφενδονίζουν πέτρες και µπουκάλια τα οποία σπάνε στις αυλές» και άλλοι που «ρεµβάζουν ή κάνουν παρκούρ στα κεραµίδια και στα ταρατσάκια όλο το 24ωρο».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments