Τεχνολογία

JAXA και Toyota σχεδιάζουν να στείλουν στη Σελήνη ρόβερ με αστροναύτες

JAXA και Toyota σχεδιάζουν να στείλουν στη Σελήνη ρόβερ με αστροναύτες
JAXA και Toyota συνεργάζονται και αναπτύσσουν ένα σεληνιακό ρόβερ.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota και η Υπηρεσία Εξερεύνησης του Διαστήματος της Ιαπωνίας (JAXA) συμφώνησαν να αναπτύξουν από κοινού ένα μεγάλο όχημα τύπου ρόβερ, που θα είναι ικανό να μεταφέρει αστροναύτες στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ο αντιπρόεδρος της JAXA Κοΐτσι Γουακάτα δήλωσε σε συμπόσιο στο Τόκιο ότι ο στόχος είναι το ρόβερ να είναι έτοιμο για εκτόξευση το 2029.

Οι πρώτες φωτογραφίες δείχνουν ένα τεράστιο εξάτροχο ρόβερ που μοιάζει με στρατιωτικό όχημα μεταφοράς προσωπικού.

Εκπρόσωπος της Τογιότα δήλωσε ότι θα είναι μια ευκαιρία για την εταιρεία να δοκιμάσει νέες τεχνολογίες στο απαιτητικό σεληνιακό περιβάλλον και να τις βελτιώσει.

Πώς θα κινείται το ρόβερ που θα αναπτύξουν JAXA και Toyota

Ήδη έγινε γνωστό ότι το ρόβερ θα κινείται με κυψέλες καυσίμου. Η ιαπωνική εταιρεία είχε προηγουμένως συμμετάσχει στην κατασκευή ενός μικρού ρομπότ που είχε σταλεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μέχρι σήμερα μόνο οι ΗΠΑ, η ΕΣΣΔ (Ρωσία) και η Κίνα έχουν στείλει διαστημοσυσκευές στην επιφάνεια της Σελήνης.

Ήδη κατευθύνεται προς το φεγγάρι και η ισραηλινή αποστολή Beresheet με τον ίδιο σκοπό.

Η Ιαπωνία προγραμματίζει να στείλει αστροναύτη στη Σελήνη περίπου το 2030, σύμφωνα με τα πρακτορεία Γαλλικό και Ρόιτερς.

Η σχετική ανακοίνωση για τη συνεργασία JAXA και Toyota

Η ιαπωνική εξερευνητική εταιρεία αεροπορίας (JAXA) και η Toyota Motor Corporation (Toyota) συμφώνησαν σήμερα να μελετήσουν τη δυνατότητα συνεργασίας στη διεθνή εξερεύνηση του διαστήματος.

Ως πρώτο βήμα, η JAXA και η Toyota συμφώνησαν να συνεργαστούν περαιτέρω και να επιταχύνουν τη συνεχιζόμενη κοινή μελέτη * 1 ενός επανδρωμένου, πεπιεσμένου rover * που χρησιμοποιεί τεχνολογίες οχημάτων κυψελών καυσίμου.

Μια τέτοια μορφή κινητικότητας θεωρείται απαραίτητη για δραστηριότητες εξερεύνησης του ανθρώπου στην επιφάνεια του σεληνιακού χώρου. Ακόμα και με την περιορισμένη ποσότητα ενέργειας που μπορεί να μεταφερθεί στο φεγγάρι, ο πετρελαιοφόρος υπό πίεση θα έχει συνολική κλίμακα πτήσεων σε σεληνιακή επιφάνεια μεγαλύτερη από 10.000 χλμ.

Η διεθνής εξερεύνηση του διαστήματος, που στοχεύει στην επίτευξη βιώσιμης ευημερίας για όλη την ανθρωπότητα, επεκτείνοντας την περιοχή της ανθρώπινης δραστηριότητας και δημιουργώντας πνευματικές ιδιότητες, έχει τις θέες της στο φεγγάρι και τον Άρη.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι μιας τέτοιας εξερεύνησης, ο συντονισμός μεταξύ των μη επανδρωμένων αποστολών, όπως η πρόσφατη επιτυχημένη επαφή με τον ανιχνευτή αστεροειδών Hayabusa2 στον αστεροειδή Ryugu και οι επανδρωμένες αποστολές, όπως αυτές που αφορούν τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν ωκεανούς για να διεξάγουν δραστηριότητες στο φεγγάρι.

Όταν πρόκειται για προκλητικές αποστολές όπως η σεληνιακή ή η εξερεύνηση του Άρη, ενώ διάφορες χώρες ανταγωνίζονται στην προώθηση των τεχνολογιών τους, προωθούν επίσης τις προσπάθειες συνεργασίας τους.

Ο πρόεδρος της JAXA Hiroshi Yamakawa δήλωσε σήμερα ότι έχει συμφωνήσει μεταξύ της JAXA και της Toyota:

Στη JAXA, διεξάγουμε διεθνείς συντονισμούς και τεχνολογικές μελέτες για τη συμμετοχή της Ιαπωνίας στη διεθνή εξερεύνηση του διαστήματος.

Στόχος μας είναι να συμβάλουμε μέσω πρωτοποριακών ιαπωνικών τεχνολογιών, οι οποίες μπορούν να αποφέρουν οφέλη από το spin-off.

Η συμμετοχή της Toyota στην πρόκληση της διεθνούς εξερεύνησης του διαστήματος ενισχύει σημαντικά την εμπιστοσύνη μας.

Οι επανδρωμένοι δρομείς με πιεστικές καμπίνες είναι ένα στοιχείο που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πλήρη εξερεύνηση και χρήση της σεληνιακής επιφάνειας.

Γι ‘αυτό, θα θέλαμε να συγκεντρώσουμε τις τεχνολογικές ικανότητες της χώρας μας και να διεξάγουμε τεχνολογικές μελέτες.

Μέσω των κοινών μας μελετών, θα θέλαμε να αξιοποιήσουμε τις εξαιρετικές τεχνολογικές ικανότητες της Toyota που σχετίζονται με την κινητικότητα και προσβλέπουμε στην επιτάχυνση των τεχνολογικών μας μελετών για την υλοποίηση ενός επανδρωμένου πετρελαιοφόρου υπό πίεση».

Ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, δήλωσε τα εξής:

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ήδη κάνει μεγάλες επιχειρήσεις με τις έννοιες της” πατρίδας “και της” χώρας καταγωγής “κατά κύριο λόγο κατά νου.

Ωστόσο, από τώρα και στο εξής, απαντώντας σε θέματα όπως περιβαλλοντικά ζητήματα παγκόσμιας κλίμακας, η έννοια του «πλανήτη καταγωγής», από την οποία όλοι εμείς έρχονται, θα γίνει μια πολύ σημαντική έννοια.

Πέραν των πλαισίων χωρών ή περιοχών, πιστεύω ότι η βιομηχανία μας, η οποία σκεφτόμαστε συνεχώς τον ρόλο που θα πρέπει να εκπληρώσει, συμμερίζεται τις ίδιες φιλοδοξίες της διεθνούς εξερεύνησης του διαστήματος.

Επιπλέον, τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται σε όλες τις περιοχές της Γης και, σε ορισμένες περιοχές, τα αυτοκίνητα διαδραματίζουν ενεργό ρόλο ως εταίροι για να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι θα επιστρέψουν ζωντανοί.

Και νομίζω ότι η επιστροφή στη ζωή είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται σε αυτό το έργο.

Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που για αυτό το έργο έχουν τεθεί προσδοκίες στην μέχρι τώρα ανεπτυγμένη ανθεκτικότητα και απόδοση οδήγησης των οχημάτων της Toyota και στις περιβαλλοντικές τεχνολογίες των κυψελών καυσίμου μας».

Επίσης, σε συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Minato Ward του Τόκιο, ο Αντιπρόεδρος της JAXA Koichi Wakata και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Shigeki Terashi συμμετείχαν σε συζήτηση. Τα αποσπάσματα από αυτή τη συνεδρία εμφανίζονται παρακάτω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments