Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μέλη του “Ιερού Λόχου” διακόπτουν θεατρική παράσταση (vid)

Θεσσαλονίκη: Μέλη του “Ιερού Λόχου” διακόπτουν θεατρική παράσταση (vid)
Χαμός σε θεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη.

Την παράσταση του έργου «Πυρκαγιές» του Λιβανοκαναδού διευθυντή σήμερα, του θεάτρου La Colline του Παρισιού, Ουαζντί Μουαουάντ , που ανεβαίνει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του ΚΘΒΕ στη Θεσσαλονίκη, διέκοψαν το βράδυ της Τετάρτης (13/3/19) για λίγη ώρα 4… θεατές.

Και λέμε… θεατές, διότι όπως αποδείχθηκε πρόκεται για μέλη του «Ιερού Λόχου» που σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και άρχισαν να φωνάζουν.

Αναλυτικότερα, λίγο μετά την έναρξη της παράστασης, η τετραμελής ομάδα του «Ιερού Λόχου» σηκώθηκε και άρχισε να διαμαρτύρεται για «εξύβριση των Θείων». Τα έβαλαν με τον ηθοποιό Ορέστη Χαλκιά, που υποδυόταν έναν αγανακτισμένο νεαρό.

Δείτε τη στιγμή της επίθεσης στον ηθοποιό

Οι τέσσερις άνδρες μπήκαν στο θέατρο κανονικά, αφού έκοψαν εισιτήριο και στη διάρκεια της «επίμαχης» σκηνής σηκώθηκαν από τις θέσεις τους και επιτέθηκαν λεκτικά στον ηθοποιό.

«Αυτό είναι θέατρο; Να μάθεις να σέβεσαι αυτά που πιστεύουν οι άλλοι», λένε.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, ενώ τα μέλη στη συνέχεια απομακρύνθηκαν. Όσον αφορά την παράσταση που διακόπηκε για λίγα λεπτά, μετά την ένταση συνεχίστηκε κανονικά.

  • Το σχετικό βίντεο:

Ιερός Λόχος: Γι’ αυτό διακόψαμε την παράσταση

Σύμφωνα με το κείμενο: «Κύρια ευθύνη για τις παραπάνω βλασφημίες εικάζουμε ότι φέρει η σκηνοθέτης της παράστασης Ιώ Βουλγαράκη. Αποκλείεται ο μουσουλμάνος συγγραφέας να τόλμησε να βλασφημήσει τον Αλλάχ ή τον Μωάμεθ στο έργο του, γιατί τώρα ή θα κρυβόταν μην τον βρούνε, ή θα είχε γίνει κομματάκια. Οι παραπάνω απρόκλητες βλασφημίες είναι προφανώς «δουλειά» της σκηνοθέτη καθώς και του νεαρού ηθοποιού που δέχθηκε να τις εκστομίζει».

«Δεν λογοκρίναμε πότε κανένα θεατρικό κείμενο . Η τέχνη δεν λογοκρίνεται» αρκέστηκε να δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ κ.Γιάννης Αναστατωσάσης που βρισκόταν στο θέατρο της ΕΜΣ την ώρα του γεγονότος και ενημερώθηκε σχετικά. Η παράσταση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά πριν από λίγη ώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments