Πολιτική

Μεγαλοοικονόμου: “Είμαι το κόκκινο πανί επειδή είμαι Ταύρος στο ζώδιο”

Μεγαλοοικονόμου: “Είμαι το κόκκινο πανί επειδή είμαι Ταύρος στο ζώδιο”
"Ίσως είναι το ζώδιό μου να τραβάω σαν μαγνήτης τις αντιπαραθέσεις", ανέφερε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Τα ζώδια επικαλείται η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου για τον καβγά της με την Αννέτα Καββαδία στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Iσως είναι το ζώδιό μου να τραβάω σαν μαγνήτης τις αντιπαραθέσεις. Είμαι το κόκκινο πανί επειδή είμαι Ταύρος εκπέμπω μια ενέργεια που θέλουν να μου επιτεθούν», είπε χαρακτηριστικά στο Star η βουλευτής.

«Από έναν διαπληκτισμό να χύσω το γάλα που με τόσο κόπο αρμέξαμε και φτάσαμε σε ένα σημείο δεν θα το έκανα», πρόσθεσε.

Η Αννέτα Καββαδία εξαπέλυσε κατηγορίες, φωτογραφίζοντας την κα Μεγαλοοικονόμου ότι δεν τηρεί το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ και κάλεσε να μην γίνονται παρεμβάσεις lifestyle.

Άγρια κόντρα μεταξύ Καββαδία και Μεγαλοοικονόμου

Έντονη αντιπαράθεση είχαν η Αννέτα Καββαδία με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόλις μία μέρα πριν την ψήφιση της Αναθεώρησης του Συντάγματος,  κι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας  ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν ενωμένοι για την επόμενη μέρα, δεν έλειψαν οι εντάσεις ανάμεσα στους βουλευτές μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η μεγαλύτερη κόντρα ήταν εκείνη ανάμεσα σε Αννέτα Καββαδία και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου για το θέμα του εμπάργκο του ΣΚΑΪ.

Η Αννέτα Καββαδία αναφέρθηκε στην «εντολή» του κόμματος για το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ λέγοντας «να μην κάνουμε παρεμβάσεις life style».

Εκεί αντέδρασε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και είπε:

«Γιατί με φωτογραφίζεις; Έχω ψηφίσει και ως ανεξάρτητη νομοσχέδια ΣΥΡΙΖΑ που ήταν και δύσκολα. Δεν παρέδωσα την έδρα μου και στήριζα την κυβέρνηση ανιδιοτελώς. Αν δεν σας αρέσει δεν θα ψηφίσω και αύριο και με αναγκάζετε να πάω σπιτάκι μου και να πάρει την έδρα ο Καλλιάνος«!

Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο… Παύλος Πολάκης, λέγοντας: «Και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο».

Η Αννέτα Καββαδία απάντησε στην Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, λέγοντας: «Όπως εσύ και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά τότε που; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ που θα τα πω; Εδώ ακούστηκε ότι θα παραδώσει την έδρα»!

Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου τότε σηκώσε και φανερά εκνευρισμένη αποχώρησε από την αίθουσα.

Μάλιστα υπήρξε ένταση και διάφοροι προσπαθούσαν να την ηρεμήσουν.

Ένταση και με Καλογήρου – Κοντονή.

Ένα ακόμη ζήτημα για το οποίο οι τόνοι ανέβηκαν ήταν και ο νέος Ποινικός Κώδικας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει προκαλέσει σφοδρή αντιπαράθεση στο πολιτικό σκηνικό τις τελευταίες ημέρες.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τόνισε στον νυν υπουργό Δικαιοσύνης: «Είχα επιχειρήσει και εγώ να κάνω αλλαγές στον ΠΚ αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική. Κακώς τον έφερες, έπρεπε να γίνει νέα νομοπαρασκευαστική όπως είχα προτείνει για να δουν τα λάθη».

Ο Μιχάλης Καλογήρου απάντησε: «Έχω συνάντηση με τους τομεάρχες των υπόλοιπων κομμάτων. Αν δεν γίνουν οι αλλαγές απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος».

Πολλοί ήταν, πάντως, οι βουλευτές που έθεσαν θέμα για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Διαφωνίες καταγράφηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και για την Συνταγματική Αναθεώρηση, με τον Σταύρο Κοντονή να προτείνει για το άρθρο 32 «να μην περάσει με αυξημένη πλειοψηφία από τη στιγμή που δεν πέρασε το 3», με βουλευτές να συμφωνούν με την θέση αυτή.

Σε εκείνο το σημείο τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε πως «δεν γίνεται να μην ψηφιστεί γιατί θα εκτεθούμε. Θα είναι σαν να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια«.

Διαφωνίες καταγράφηκαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και για την Συνταγματική Αναθεώρηση, με τον Σταύρο Κοντονή να προτείνει για το άρθρο 32 «να μην περάσει με αυξημένη πλειοψηφία από τη στιγμή που δεν πέρασε το 3», με βουλευτές να συμφωνούν με την θέση αυτή.

Σε εκείνο το σημείο τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε πως «δεν γίνεται να μην ψηφιστεί γιατί θα εκτεθούμε. Θα είναι σαν να κάνουμε μικροπολιτικά παιχνίδια».

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στο τέλος της συνεδρίασης είπε στους βουλευτές, πως ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, αλλά «έχουμε την πιο σκληροτράχηλη Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Περάσαμε από 40 κύματα, ίσως είμαστε η πιο ανθεκτική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση. Ψηφίσαμε πράγματα με τα οποία είχαμε αντίθετη άποψη, αλλά επιτύχαμε τα μεγάλα, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια» είπε αρχικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα του ουδετερόθρησκου και του άρθρου 3 της Συνταγματικής Αναθεώρησης, τόνισε: «Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόπωση, αλλά είμαστε στο τέλος της διαδρομής και δεν μας αξίζει, ούτε θα αφήσουμε να πουν ότι χάσαμε σε ένα θέμα που εμείς αναδείξαμε».

Και κατέληξε: «Να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments