Υγεία

Πονόδοντος: Πώς μπορείτε να τον απαλύνετε μέχρι να πάτε στο γιατρό

Πονόδοντος: Πώς μπορείτε να τον απαλύνετε μέχρι να πάτε στο γιατρό
Γιατροσόφια... ανάγκης για τον επίμονο πονόδοντο.

Πόσες φορές ένας ξαφνικός πονόδοντος σας έχει φέρει “τούμπα” το πρόγραμμα αφού δεν μπορείτε με τίποτα να νιώσετε μια μικρή ανακούφιση; Πόσες φορές ο γιατρός σας δεν έχει διαθέσιμο ραντεβού άμεσα και εσείς είστε αναγκασμένοι απλώς να περιμένετε πονώντας;

Ωστόσο, υπάρχουν μικρά tips που μπορούν να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα μέχρι ο ειδικός να βάλει το χεράκι του. Ποια είναι αυτά; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις τέσσερις λύσεις για άμεση ανακούφιση.

Φωτογραφία Pexels


Πονόδοντος: Τι να κάνουμε για γρήγορη ανακούφιση

  • Γαρυφαλέλαιο

Βάλτε δύο σταγόνες γαρυφαλέλαιο σε ένα κομμάτι βαμβάκι και εμποτίστε απαλά το δόντι σας. Το γαρυφαλέλαιο περιέχει ευγενόλη που λειτουργεί ως φυσικό αναισθητικό για τον πόνο και απολυμαίνει την περιοχή.

  • Θαλασσινό νερό

Διαλύστε ένα κουταλάκι αλάτι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό, και αφήστε το μερικά λεπτά στην άκρη να κρυώσει. Εν συνεχεία, κάντε πλύση στο στόμα μας για 30 δευτερόλεπτα. Μειώνει το πρήξιμο των ούλων αδειάζοντας την περίσσεια υγρού και καθαρίζει την πληγείσα περιοχή.

  • Παγάκι

Τοποθετήστε ένα-δυο παγάκια σε μια πλαστική σακούλα, τυλίξτε ένα λεπτό πανί γύρω της και πιέστε την προς το μάγουλο, πάνω από το δόντι που πονά, για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μουδιάσουν τα νεύρα.

  • Παυσίπονα

Σε περίπτωση που ο πόνος γίνεται αφόρητος, μπορείτε πάντα να πάρετε κάποιο αναλγητικό. Ωστόσο αυτό πρέπει πάντα να έχει τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας.

Φωτογραφία Pexels


Πονόδοντος: Οι κοινές αιτίες

-Κοιλότητα -Σφράγισμα που έφυγε -Σπασμένο δόντι -Οδοντικό απόστημα -Μόλυνση στη ρίζα του δοντιού

Μπορεί επίσης να υποφέρετε από απόφραξη των ρινικών κόλπων, που προκαλούν πονόδοντο. Εάν έχετε αμφιβολία, ρωτήστε το γιατρό σας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments