Τεχνολογία

Δεν μπορείς να βγάλεις καλές selfies; Μάθε τον λόγο

Δεν μπορείς να βγάλεις καλές selfies; Μάθε τον λόγο
Κάθεσαι μια ώρα μπροστά στο κινητό και ταλαιπωρείσαι. Η μία δεν σου κάνει, η άλλη δεν σ' αρέσει. Μάθε γιατί οι selfies που βγάζεις δεν μπορούν να σταθούν ούτε στον... υπολογιστή σου.

Μερικοί επιστήμονες κουράστηκαν να βγάζουν άσχημες selfies και αποφάσισαν να επενδύσουν χρόνο (και πιθανόν χρήματα) στο να ανακαλύψουν τι είναι αυτό που κάνει μερικές selfies να δείχνουν τόσο… λάθος.

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στο JAMA Facial Plastic Surgery, ο λόγος που η φωτογραφία σας δεν βγαίνει ποτέ καλή είναι εξαιτίας της θέσης του χεριού σας -δηλαδή, το χέρι σας πρέπει να είναι περίπου 1.5 μέτρο για να βγάλετε μία selfie που δεν παραμορφώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας. Η έρευνα βρήκε πως οι selfies που βγαίνουν από 30 εκατοστά μακριά (η μέση απόσταση από το τεντωμένο χέρι και το πρόσωπό σας) προκαλεί μία οπτική "καθρέφτη λούνα παρκ" που κάνει την μύτη σας να δείχνει 30 εκατοστά πιο πλατιά απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

"Για χρόνια, άκουγα ασθενείς και μέλη της οικογένειάς μου να λένε ‘Κοίτα τη μύτη μου, δείχνει τεράστια’, όταν μου έδειχναν μία selfie," είπε ο Boris Paskhover, M.D., συγγραφέας της έρευνας και πλαστικός χειρουργός, σε μία συνέντευξη με το Live Science. "Αντί να κοιτάει λοιπόν κακές selfies και να λέει "Σίγουρα δείχνει πολύ περίεργο", ο Dr.Paskhover και τη ομάδα του στο Rutgers Medican School και στο Stanford University δημιούργησαν ένα μαθηματικό μοντέλο που σύγκρινε όλες τις διαστρεβλωτικές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι διαφορετικές γωνίες της κάμερας σε αντρικά και γυναικεία πρόσωπα.

Τα αποτελέσματα; Μία φωτογραφία από 1.5 μέτρο μακριά, "μία τυπική απόσταση πορτραίτου", είχε ως αποτέλεσμα καμία αλλοίωση, αλλά μία φωτογραφία που τραβήχτηκε από 30 εκατοστά μακριά είχε ως αποτέλεσμα 30% αύξηση στη μύτη των αντρών και 29% άυξηση στη μύτη των γυναικών. Ευτυχώς, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε ή με το να σταματήσετε εντελώς να βγάζετε selfies ή να επενδύσετε σε ένα selfie stick.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας