Πολιτική

Ζαχαράκη για Λοΐζου: Ο Τσίπρας οφείλει να την αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Ζαχαράκη για Λοΐζου: Ο Τσίπρας οφείλει να την αποπέμψει από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Ζαχαράκη για Λοΐζου: Τι δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Ζαχαράκη για Λοΐζου: «Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια “ξέχασε” να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη.

Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Μυρσίνη Λοϊζου: Έπαιρνε την σύνταξη της νεκρής μητέρας της από το 2007

Η  Μυρσίνη Λοϊζου φέρεται να εισέπραττε επί 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ήρθε να προσθέσει ακόμη έναν, καθώς ισχυρίζεται πως η υποψήφια ευρωβουλευτής εισέπραττε παράνομα από το 2007 την σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Σύμφωνα με «ασφαλείς πληροφορίες» που επικαλείται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», «η Μυρσίνη Λοϊζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο». Το δημοσίευμα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες , αναφέρει ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της κ. Λοϊζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές καθώς στις 14 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η νέα δίκη της για χρέη προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2019, αναφέρει η εφημερίδα, το Α΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη. Τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Μυρσίνη Λοΐζου: Σάλος με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο twitter

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει με αναρτήσεις της η κόρη του Μάνου Λοΐζου, Μυρσίνη, η οποία ανακοινώθηκε ότι θα είναι στη λίστα με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Να αναφέρουμε, πως η ίδια πάντα προσανατολιζόταν προς τα αριστερά, ωστόσο ποτέ μέχρι σήμερα δεν ήταν πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανάρτησή της μετά την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων δήλωσε πως ήρθε κοντά στο κυβερνών κόμμα με αφορμή την περιπέτεια της εταιρείας που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών και η οποία είχε εισέλθει σε περίοδο δομικής κρίσης το προηγούμενο διάστημα, με την κυβέρνηση να ορίζει προσωρινή Επίτροπο.

Μάλιστα, δηλώνει πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, ούτε θέλει να γίνει. «Θα συνεχίσω να είμαι η Μυρσίνη που ποστάρει φωτογραφίες στο facebook και την συγκινεί η μουσική και η φύση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, μια αναδρομή στο παρελθόν της φέρνει στην επιφάνεια κάποιες αναρτήσεις που έχουν προκαλέσει ποικίλα σχόλια αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, στις 25 Απριλίου του 2015 φέρεται να σχολιάζει δηλώσεις του τότε υπουργού Δημοσίας Τάξεως, Γιάννη Πανούση στο Twitter, λέγοντας πως «τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη, ηλίθιε Πανούση».

  • Το εν λόγω “τιτίβισμά” της που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων:

Την ίδια ώρα, σε άλλο tweet η Μυρσίνη Λοΐζου είχε υπερασπιστεί και την ορθότητα της χορήγησης αδειών στον Δημήτρη Κουφοντίνα, με τους χρήστες του μέσου να αντιδρούν έντονα.

Πλέον, να αναφέρουμε ότι η κόρη του Μάνου Λοΐζου έχει απενεργοποιήσει τον λογαριασμό της στο Twitter.

Να θυμίσουμε, πως η κ. Λοΐζου ήταν αυτή που ως διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του Μάνου Λοΐζου είχε απαγορεύσει τη χρήση του τραγουδιού «Καλημέρα Ήλιε» σε εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας έτσι τη ρητή διαφωνία της με τη μνημονιακή πολιτική που ακολουθούσε το κόμμα. Βέβαια, η πορεία της πλέον τη φέρνει -όπως και πολλούς άλλους- κόντρα στο παρελθόν της.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Μέχρι στιγμής, σχόλιο ή απάντηση στην κριτική που δέχεται η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρωψηφοδέλτιο δεν έχει υπάρξει, αλλά οι φιλοτρομοκρατικές αναρτήσεις της κόρης Λοΐζου έχουν προκαλέσει ένα μπαράζ επικριτικών σχολίων, καθώς και το σχόλιο κύκλων της Νέας Δημοκρατίας που ζητούν εξηγήσεις.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σημείωναν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να ξεκαθαρίσει προσωπικά ο ίδιος, και μάλιστα άμεσα, αν γνώριζε τις συγκεκριμένες δηλώσεις πριν την επιλέξει ως υποψήφια ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε περίπτωση που γνώριζαν στην Κουμουνδούρου αυτές τις απόψεις, όπως σημειώνουν, σημαίνει ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτές. Διαφορετικά οφείλουν, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη της Πειραιώς, να εξηγήσουν και πώς θα αντιδράσουν.

  • Δείτε μερικά από τα σχόλια που έχουν γίνει στο διαδίκτυο:

Η απάντησή της

“Λυπάμαι που η πολιτική αντιπαράθεση για τις επερχόμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας από ένα ζήτημα μικροπολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, η ψευδαίσθηση της προφορικότητας των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης με οδήγησε πριν αρκετά χρόνια σε ένα γλωσσικό ατόπημα στο Twitter.

Φαίνεται ότι ενώ κάποιοι ήταν εξαιρετικά πρόθυμοι να συγκρατήσουν το λάθος μου, απέφυγαν αντίστοιχα να συγκρατήσουν την δημόσια συγγνώμη που είχα εκφράσει ήδη από τότε. Ας ελπίσουμε ότι ο προεκλογικός διάλογος από εδώ και πέρα θα κινηθεί σε επίπεδο Αρχών και πολιτικών για το μέλλον της χώρας μου μέσα σε μια πιο κοινωνική Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων”, γράφει η Μυρσίνη Λοΐζου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments