Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Πρώτη κατοικία: To EuroWorking Group ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία
Πρώτη κατοικία: To EuroWorking Group ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία | Pagenews.gr
Pagenews Team

Χωρίς συμφωνία για την πρώτη κατοικία έληξε το αποψινό EuroWorkingGroup. Στο αποψινό EuroWorking Group συζητήθηκε το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μάλιστα η συζήτηση που αφορά την επιστροφή των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα αναμένεται να πάει για μετά το Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου.

Όσον αφορά στο νέο πλαίσιο προστασίας, που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, οι επαφές σε τεχνικό επίπεδο, όπως και οι τηλεδιασκέψεις, υπήρξαν συνεχείς κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σύγκλιση απόψεων.

Έτσι, παραμένει «ανοιχτό» το νομοσχέδιο που θα εντάσσει στην πλατφόρμα και τα στεγαστικά και τα επιχειρηματικά δάνεια με τις παρακάτω προϋποθέσεις: η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μη ξεπερνά τα 250.000 ευρώ, το δάνειο να μην υπερβαίνει τα 130.000 ευρώ και το εισόδημα να κυμαίνεται από 12.000 έως 36.000 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση.

Ακόμη, υπήρχε όριο στο σύνολο της αξίας της περιουσίας, αλλά και ανώτατο επιτρεπόμενο όριο καταθέσεων.

Από την άλλη πλευρά εάν το Eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας δεν δώσει λύση στην εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, τότε η ελληνική πλευρά θα περιμένει το επόμενο Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 16 Iουνίου.

Ετικέτες: 
2019