Ελλάδα

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Νέα προβλήματα στο νησί – Ακυρώσεις πτήσεων και κλειστοί δρόμοι

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Νέα προβλήματα στο νησί – Ακυρώσεις πτήσεων και κλειστοί δρόμοι
Η κακοκαιρία στην Κρήτη δημιούργησε ξανά προβλήματα στο νησί. Ακυρώσεις πτήσεων, κατολισθήσεις και απαγορευτικό απόπλου.

Η κακοκαιρία στην Κρήτη έφερε ξανά προβλήματα στο νησί, ενώ σε κάποιες περιοχές έχει σημειωθεί

Στα Χανιά είναι κλειστοί πολλοί δρόμοι εξαιτίας κατολισθήσεων, ενώ ακυρώθηκαν και πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου.

Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi


Επίσης τα πλοία δένουν μόνο με την βοήθεια ρυμουλκών. Παράλληλα ο ποταμός Κερίτης φούσκωσε ξανά.

  • Αεροπλάνα δεν κατάφεραν ούτε να απογειωθούν, ούτε να προσγειωθούν στο Ηράκλειο

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη αντιμετώπισαν προβλήματα λόγω των ισχυρών βοριάδων, με αποτέλεσμα να αναβληθούν οι πτήσεις.

Μία πτήση δεν κατάφερε να προσγειωθεί και μία άλλη να απογειωθεί. Πρόκειται για πτήσεις της Ολυμπιακής και της Sky Express από και προς Ηράκλειο της Κρήτης.

  • Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Προβλήματα σε σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια, λόγω συνεχόμενων κατολισθήσεων οι δρόμοι Αλικιανός – Πρασές – Σέμπρωνα (τμήμα Χλιαρό – Σέμπρωνα), όπως και ο δρόμος Φουρνές – Λάκκοι – Ομαλός θα είναι κλειστοί στην κυκλοφορία μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Στα παραπάνω σημεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, βρίσκονται ήδη τα συνεργεία και μηχανήματα της Π.Ε. Χανίων, που καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Λόγω των ανέμων δεν πραγματοποιήθηκε η πρωινή πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς το αεροδρόμιο Χανίων, ενώ με μικρή καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε ο κατάπλους του πλοίου της γραμμής Πειραιάς – Σούδα.

Τα κύματα «χτύπησαν» και το Ενετικό Λιμάνι της πόλης με τις αρχές να συνιστούν στους πολίτες να αποφεύγουν την διάβαση σε τμήματα της χερσαίας ζώνης.

Σε κατάσταση επιφυλακής για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων, ενώ το υπνωτήριο αστέγων του δήμου θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο.

Για λόγους ασφαλείας στην μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών κλειστά παραμένουν το Δημοτικό σχολείο του Σκινέ, καθώς και το Γυμνάσιο – Λύκειο του Αλικιανού.

Το πρωί δέντρο έπεσε στην αυλή του 5ου Νηπιαγωγείου στα Κουνουπιδιανά.

Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα σε στεριά, θάλασσα και αέρα.

Τα πλοία σε Χανιά και Ηράκλειο δυσκολεύονται αν δέσουν και τα καταφέρνουν μόνο με την βοήθεια ρυμουλκών. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στις 7.10 έφτασε το πλοίο της ΑΝΕΚ το οποίο με την βοήθεια ενός ρυμουλκού μπήκε στο λιμάνι με μία ώρα καθυστέρηση.

Λίγη ώρα αργότερα, και συγκεκριμένα στις 9 το πρωί έφτασε το πλοίο των Μινωικών που χρειάστηκε δύο ρυμουλκά για να «δέσει» στην προβλήτα.

  • Ρεκόρ βροχοπτώσεων στην Κρήτη

Σύμφωνα με το meteo ήδη τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 29 Μαρτίου, καταγράφονται πολύ μεγάλα ύψη βροχόπτωσης, ιδιαίτερα στο νομό Χανίων, όπως φαίνεται στον πίνακα. Επισημαίνεται ότι τις επόμενες ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα επεκταθούν και στα ανατολικά τμήματα του νησιού.

  • Απαγορευτικό απόπλου: Ποια δρομολόγια δεν πραγματοποιούνται

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω της ενίσχυσης των ανέμων, που σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στα ανατολικά και νότια φθάνουν κατά τόπους τα 9 και τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Ρίο-Αντίρριο και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments