Ελλάδα

Κλειστά σχολεία: Απεργία των εκπαιδευτικών στις 12 Απριλίου

Κλειστά σχολεία: Απεργία των εκπαιδευτικών στις 12 Απριλίου
Κλειστά σχολεία: Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών αποφάσισαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας.

Κλειστά σχολεία: Με εικοσιτετράωρη απεργία ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την αντίδρασή τους στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, για τις αλλαγές στο λύκειο και το νέο εξεταστικό σύστημα.

Η απεργία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019.

Οι τοπικές ενώσεις των καθηγητών (ΕΛΜΕ) αποφάσισαν σε ποσοστό, που έφτασε το 90% , να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, με απεργίες, συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα και ενημερώσεις των γονέων και μαθητών.

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ΑΣΓΜΕ (Ομοσπονδία γονέων) για κοινή δράση εκπαιδευτικών και γονέων, ενώ με ανοιχτή επιστολή θα ενημερώσει τις οικογένειες σχετικά με τα σημεία αντίθεσης του εκπαιδευτικού κόσμου στο νέο σύστημα εισαγωγής.

Κλειστά σχολεία: Οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2018−2019,

Οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2018−2019 ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

α. Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019, λήγουν τα μαθήματα στα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

β. Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2019, μία εβδομάδα νωρίτερα, λήγουν τα μαθήματα στα ημερήσια και εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Λύκεια, Ειδικά Επαγγελματικά Λύκεια και Λύκεια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments