Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Ανανεώθηκε η θητεία της Τουλουπάκη

Άρειος Πάγος: Ανανεώθηκε η θητεία της Τουλουπάκη
Ο Άρειος Πάγος ανανέωσε την θητεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Ο Άρειος Πάγος ανανέωσε κατά πλειοψηφία την θητεία της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Η Ελένη Τουλουπάκη θα παραμείνει στη θέση της για τα επόμενα δυο χρόνια καθώς το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου με ψήφους 8-3 ανανέωσε την θητεία της.

Τα 8 από τα 11 μέλη ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της κυρίας Τουλουπάκη.

Τα έξι από αυτά εισηγήθηκαν την παραμονή στην θέση της για τα επόμενα δυο χρόνια και οι 2 πρότειναν να συνεχίσει για ένα χρόνο.

Ο νόμος προβλέπει διετία, ωστόσο αυτοί που εισηγήθηκαν την μονοετή παραμονή της, το έκαναν προκειμένου να μπορέσει να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμότητες της.

Υπέρ της ανανέωσης της θητείας της ψήφισε και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πέππας, καθώς και άλλοι ανώτατοι δικαστικοί.

Άρειος Πάγος: Συνεχίζει κανονικά στην υπόθεση Novartis

Θετική ήταν και η έκθεση από  από τον επόπτη αρεοπαγίτη, στην οποία αναφέρεται ότι: «Ανταποκρίνεται με επιτυχία στις απαιτήσεις των καθηκόντων της, ειδικότερα σε χειρισμούς σοβαρών υποθέσεων. Εργάζεται με ζήλο για τη βέλτιστη απόδοση των συνεργατών της».

Θυμίζουμε ότι η Ελένη Τουλουπάκη είναι η Εισαγγελέας στην γνωστή υπόθεση “Novartis” και θα συνεχίσει κανονικά το έργο της.

Σε σχετικό ερώτημα που δέχτηκε για την υπόθεση, εξέφρασε την αισιοδοξία της πως όλα θα έχουν τελειώσει μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments