Αυτοκίνητο

Formula 1: Ιστορικός νικητής στην Κίνα ο Χάμιλτον

Formula 1: Ιστορικός νικητής στην Κίνα ο Χάμιλτον
Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο Gran Prix της Κίνας στον 1000ό αγώνα της ιστορίας του αθλήματος.

Formula 1: Για άλλη μια φορά οι Mercedes έδειχναν ανίκητες. Στο Gran Prix της Κίνας οι οδηγοί της Γερμανικής ομάδας κατάφεραν να κάνουν το 1-2.

Ο Βάλτερι Μπότας εκίνησε από την πρώτη θέση, ωστόσο ο Λιούς Χάμιλτον κατάφερε να τον περάσει νωρίς και δεν απειλήθηκε ξανά σε όλο τον αγώνα. Οι δυο team mates συνέχισαν σε όλο τον αγώνα να είναι αποκομμένοι από τους υπόλοιπους.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ που βρέθηκε στην τρίτη θέση δεν μπόρεσε να πάει για κάτι καλύτερο. Μάλιστα δέχτηκε έντονη πίεση από τον Λεκλέρκ. Οι μάχη των δυο έκανε τον Μαξ Φερστάπεν να τους πλησιάσει απειλητικά.

Μετά το δεύτερο pit stop για αλλαγή από σκληρή σε μεσαία γόμα, ο Χάμιλτον παρέμεινε πρώτος, ενώ ο Λεκλέρκ που παρέμεινε έξω με τη σκληρή γόμα βρέθηκε στη 2η θέση, μπροστά από τους Μπότας και Φέτλ. Τελικά με φρέσκα ελαστικά, ο Μπότας πέρασε τον Λεκλέρκ στον 39ο γύρο. Το ίδιο έκανε λίγο αργότερα και ο Φέτελ, με τον Λεκλέρκ να μπαίνει στα pit για φρέσκο σετ ελαστικών και να επιστρέφει στην πίστα στην 5η θέση.

Στην κατάταξη των οδηγών ο Χάμιλτον έχει 68 βαθμούς και ο Μπότας 62, ενώ στους κατασκευαστές η Mercedes-AMG έχει 130 βαθμούς, έναντι 73 της Ferrari. Επόμενος αγώνας στο Αζερμπαϊτζάν, την Κυριακή του Πάσχα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments