Διεθνή

Τζούλιαν Ασάνζ: Έτοιμος να συνεργαστεί με τις εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας

Τζούλιαν Ασάνζ: Έτοιμος να συνεργαστεί με τις εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας
Τζούλιαν Ασάνζ: Αν οι σουηδικές αρχές επιλέξουν να ανοίξουν ξανά την υπόθεση, o ιδρυτής των WikiLeaks θα συνεργαστεί.

Το άσυλο του ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο δεν ήταν ποτέ σχετικό με την αποφυγή των κατηγοριών σεξουαλικής επίθεσης στην Σουηδία, επειδή συνεργάστηκε με την εισαγγελία, πριν την τοποθέτηση της υπόθεσης αυτής, στο αρχείο.

Ο ίδιος είναι έτοιμος να συνεργαστεί ξανά, στην περίπτωση που η υπόθεση ανοίξει και πάλι, σύμφωνα με σημερινή δήλωση της δικηγόρου του, Τζένιφερ Ρόμπινσον.

«Όλοι αυτοί οι άνθρωποι λένε ότι κρύβεται από την δικαιοσύνη της Σουηδίας. Αν ήταν έτσι, γιατί δεν βγήκε έξω από την πρεσβεία πριν από δύο χρόνια, όταν η υπόθεση κατέπεσε; Αν (οι σουηδικές αρχές) επιλέξουν να ανοίξουν ξανά [την υπόθεση] είναι μία ξεχωριστή ερώτηση και θα την αντιμετωπίσουμε, αλλά είμαστε απόλυτα θετικοί να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις όταν προκύψουν,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Ρόμπινσον σε συνέντευξή της στο Sky News.

Ο γάτος του Ασάνζ είναι ασφαλής διαβεβαιώνει το WikiLeaks

Το WikiLeaks επιβεβαίωσε αργά το Σάββατο ότι ο Τζέιμς, ο γάτος του ιδρυτή του Τζούλιαν Ασάνζ, είναι ασφαλής και ο ιστότοπος ανήρτησε στο twitter βίντεο του ζώου να στέκεται μπροστά από μια οθόνη τηλεόρασης και να βλέπει τον ιδιοκτήτη του να συλλαμβάνεται από τις βρετανικές αρχές.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η πρεσβεία του Ισημερινού στο Ηνωμένο Βασίλειου ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik ότι ο γάτος του Ασάνζ δεν βρισκόταν από καιρό μέσα στο κτίριο της πρεσβείας καθώς τον είχαν πάρει βοηθοί του ιδρυτή του WikiLeaks.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο γάτος του Ασάνζ είναι ασφαλής. Ο Ασάνζ είχε ζητήσει από τους δικηγόρους του να τον πάρουν έπειτα από απειλές της πρεσβείας στα μέσα Οκτωβρίου. Θα επανενωθούν στην ελευθερία», ανέφερε στο twitter το WikiLeaks αργά το Σάββατο, αναρτώντας βίντεο του γάτου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments