Πολιτισμός

Freddie Mercury: Πρωταγωνιστής σε εξαιρετικά εξώφυλλα από κόμικς

Freddie Mercury: Πρωταγωνιστής σε εξαιρετικά εξώφυλλα από κόμικς
Ο Freddie Mercury έγινε πρωταγωνιστής σε όλες τις γνωστές ιστορίες κόμικς.

Ο Freddie Mercury αποτελεί μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φιγούρες στον κόσμο. Πέρα από την εκπληκτική του φωνή ο Βρετανός ήταν και ένας αξεπέραστος performer.

Τον τελευταίο καιρό και μετά την προβολή της βιογραφικής ταινίας «Bohemian Rhapsody» έβαλε ξανά τον θρυλικό τραγουδιστή στην επικαιρότητα. Ειδικότερα για άτομα μικρότερης ηλικίας που μπορεί να μην είχαν επαφή με την κληρονομιά των Queen.

Ο γραφίστας Butcher Billy ξεκίνησε ένα πρότζεκ αντικαθιστώντας όλους τους γνωστούς ήρωες κόμικς με την μορφή του Freddie Mercury. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες

Roger Taylor: Ο drummer των «Queen» επιστρέφει με νέο τραγούδι

Ο Roger Taylor αποτέλεσε μια ηγετική φυσιογνωμία της Rock μουσικής τις δεκαετίες του 70 και του 80.

Είναι ο drummer των Queen από την αρχή της δημιουργίας τους μέχρι και τη σημερινή μορφή της μπάντας με τον Adam Lambert πίσω από το μικρόφωνο.

Ο Βρετανός παραμένει ενεργός και γράφει την δική του μουσική. Τα τελευταία πέντε χρόνια έγραφε στοίχους για ένα τραγούδι που αφορά την κατάσταση του κόσμου μας.

Αυτό έχει τον τίτλο «Gangsters Are Running This World» που στα Ελληνικά σημαίνει «Οι γκάνγκστερ κυβερνούν τον κόσμο».

Ενδεικτικά οι στοίχοι του τραγουδιού αναφέρουν «Υπάρχει αίμα στους δρόμους. Πανικός στον αέρα. Οι αγορές διαπραγματεύονται επάνω σε τρέλα και φόβο».Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Roger Taylor γράφει κάποιο τραγούδι με έντονο πολιτικό περιεχόμενο.

Το 1994 κυκλοφόρησε το single «Nazis» ενώ στο άλμπουμ του 1998 «Electric Fire» συμπεριέλαβε διασκευή του «Working Class Hero» του John Lennon.

Επίσης το 2011 ο Roger Taylor επακυκλοφόρησε το τραγούδι διαμαρτυρίας του για τον μεγιστάνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Keith Rupert Murdoch.

Ακούστε το νέο τραγούδι του θρυλικού drummer στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε Eπίσης

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι