Ελλάδα

Ναύπλιο: Πενθήμερη – εφιάλτης για μαθητές που κατέληξαν στο νοσοκομείο

Ναύπλιο: Πενθήμερη – εφιάλτης για μαθητές που κατέληξαν στο νοσοκομείο
Το Ναύπλιο δεν πρόλαβαν να το δουν, ωστόσο την εκδρομή σίγουρα θα την θυμούνται για πάντα.

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι γιατροί του νοσοκομείου στο Ναύπλιο τα ξημερώματα της Κυριακής (14/4/19) όταν δεκάδες παιδιά ηλικίας 14-15 ετών προσήλθαν το ένα μετά το άλλο με συμπτώματα εμετού, διάρροιας και πυρετού.

Συγκεκριμένα, τα 18 παιδιά προέρχονταν από σχολείο της Κατερίνης και τα δύο από σχολείο της Κοζάνης που βρίσκονταν στο Ναύπλιο στα πλαίσια πενθήμερης εκδρομής.

Να σημειωθεί επίσης, ότι εκτός από τα παιδιά προσήλθε στο νοσοκομείο και ένας καθηγητής με τα ίδια συμπτώματα.

Φωτογραφία αρχείου


Όπως ήταν φυσικό υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των γιατρών του νοσοκομείου και μέσα σε λίγη ώρα αντιμετωπίστηκαν όλα τα συμπτώματα.

Όπως δήλωσε η εφηρεύουσα παιδίατρος Γεωργία Παναγοπούλου στο anagnostis.org, όλοι παρουσίαζαν συμπτώματα που παραπέμπουν σε γαστρεντερίτιδα. Τα συμπτώματα αυτά θα μπορούσαν να οφείλονται σε τροφική δηλητηρίαση, αλλά και σε κάποια ίωση, άπλυτα χέρια κλπ.

Τα μισά περίπου παιδιά νοσηλεύτηκαν για ένα περίπου 24ωρο και εξήλθαν σήμερα, Δευτέρα (15/4) από το νοσοκομείο και επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Σημειώνεται, ότι όλοι διέμεναν σε συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, πέριξ του Ναυπλίου.

Ακόμα δεν είναι ωστόσο γνωστή ακριβής αιτία των συμπτωμάτων. Όλα τα παιδιά είναι πλέον καλά στην υγεία τους και το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη εκδρομή θα τους μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό τους.

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς σε τέτοιες περιπτώσεις

Φωτογραφία αρχείου


-Καθαρίζουμε σχολαστικά τις επιφάνειες που χρησιμοποιούνται κατά την προετοιμασία των τροφίμων καθώς και τα οικιακά σκεύη με σαπούνι και νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προετοιμασία του φαγητού

-Χρησιμοποιούμε οικιακή χλωρίνη για το καθάρισμα της κουζίνας και της τουαλέτας του σπιτιού

-Αποφεύγουμε τη χρήση σκευών (ποτήρια, πιάτα, κ.ά.) και άλλων προσωπικών αντικειμένων από κοινού με άλλα άτομα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments