Διεθνή

Παναγία των Παρισίων: Η συγκλονιστική αεροφωτογραφία που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής (pic)

Παναγία των Παρισίων: Η συγκλονιστική αεροφωτογραφία που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής (pic)
Μονάχα θλίψη προκαλεί το μέγεθος της καταστροφής που έχει υποστεί η Παναγία των Παρισίων.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε την Δευτέρα (15/4/19) στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων. Οι καταστροφές είναι τεράστιες και οι εικόνες που μεταδίδονται σκορπούν θλίψη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από ξένα Μέσα Ενημέρωσης, έχει καταρρεύσει η οροφή και το κωδωνοστάσιο του μοναδικού μνημείου.  «Τα πάντα καταρρέουν» δήλωσε αστυνομικός κοντά στο σημείo.

Παράλληλα, μια συγκλονιστική αεροφωτογραφία που δείχνει το μέγεθος της καταστροφής βλέπει το φως της δημοσιότητας.

  • Δείτε την φωτογραφία:

Παναγία των Παρισίων: Το χρονικό της φρίκης

Οι φλόγες που ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (15/4/19) έφτασαν μέχρι τη στέγη του καθεδρικού ναού του 12ου αιώνα και περιτύλιξαν το βέλος του κωδωνοστασίου, το οποίο κατέρρευσε. Μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησε η κατάρρευση όλης της υπόλοιπης στέγης και του ρολογιού της πρόσοψης.

Ένα σύννεφο καπνού κάλυψε το κέντρο της πόλης και στάχτες έπεφταν σε μεγάλη έκταση.

«Όπως όλοι οι συμπατριώτες μας, θλίβομαι απόψε βλέποντας να καίγεται ένα κομμάτι όλων μας», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Ο πρόεδρος ματαίωσε το διάγγελμα που επρόκειτο να εκφωνήσει απόψε και έσπευσε, μαζί με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ, στον τόπο της καταστροφής.

«Ουσιαστικά, όλη η στέγη χάθηκε. Δεν βλέπω να έχει κάποια ελπίδα το κτήριο», σχολίασε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Γιάτσεκ Πόλτορακ, που παρακολουθούσε από το μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου, σε απόσταση δύο τετραγώνων από τη νότια πρόσοψη του καθεδρικού.

Περίπου 400 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν για να προσπαθήσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Εκκένωσαν επίσης την περιοχή γύρω από τον καθεδρικό, στο Ιλ ντε λα Σιτέ, μια νησίδα στον ποταμό Σηκουάνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments