Πολιτική

Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά

Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Σαλμά και Φωκά
Με 213 "ναι" η Βουλή ψήφισε την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, όπως και αυτές των Σαλμά και Φωκά.

Με 213 «ναι» και ένα «όχι», ήρθη από την Βουλή η ασυλία Ανδρέα Λοβέρδου, όπως είχε ζητήσει ο εισαγγελέας για την υπόθεση Novartis. Παράλληλα, με 209 «ναι», τέσσερα «όχι» και ένα «παρών», ήρθη και η ασυλία του Μάριου Σαλμά, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Τέλος, με 213 «ναι» και τρία «όχι» ήρθη και η ασυλία του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Αριστείδη Φωκά.

Η άρση της ασυλίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο ζητήθηκε για την υπόθεση NOVARTIS, η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μάριου Σαλμά, για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων και η άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Αριστείδη Φωκά, για ιδιωτική υπόθεση, μήνυση που του είχε κάνει πολίτης.

Ανδρέας Λοβέρδος: Θα συντρίψω τους σκευωρούς

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης, ενώ όπως είπε τους σκευωρούς θα τους συντρίψει. Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για αδίστακτους κακοποιούς που δεν ορρωδούν προ ουδενός και για κανέναν λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον. Μάλιστα χαρακτήρισε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκονται, όπως είπε, στη στοχοποίησή του εγκληματίες της συμφοράς.

«Η επιδίωξη τους να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα, μέσω Novartis, κατέρρευσε, αποδείχτηκε σκευωρία και πρέπει με κάποιο τρόπο να αποφωνηθεί. Χρησιμοποιούμαι εγώ για να αποδείξουν οι Ρασπούτιν πως όλο και κάπου είχαν δίκιο και πως ο εξευτελισμός τους δεν είναι πλήρης και τέλειος. Είναι αδίστακτοι κακοποιοί, δεν ωροδούν προ ουδενός και για κανένα λόγο μπροστά στο μικροκομματικό τους συμφέρον. Για ψήφους τελικά στήθηκε και συνεχίζεται καταρρακωμένη αυτή η σκευωρία. Για αυτούς τους λόγους είμαι σήμερα στο στόχαστρο μιας ομάδας πολιτικών κακοποιών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Ο Γκαίμπελς ήταν ένας απαίσιος επαγγελματίας εγκληματίας, εσείς είστε απαίσιοι εγκληματίες της συμφοράς». Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι «υπάρχει μια κραυγαλέα και βάναυση αντίφαση με τη ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός, και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται «με ευκαιρία» την άσκηση των καθηκόντων».

«Αρνηθήκατε να γίνει από την Προανακριτική της Βουλής η έρευνα και στη συνέχεια από το Ειδικό Δικαστήριο, αρνηθήκατε να έλθουν οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες στη Βουλή και να ξεσκεπαστεί η σκευωρία, η πλεκτάνη και τα εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί. Γι’ αυτούς δεν ψηφίζετε άρση ασυλίας. Δεν μου χρειάζεται η επίκληση των βουλευτικών ή υπουργικών προνομίων. Δεν ζητώ να ωφεληθώ ούτε από το άρθρο 86 ούτε από το άρθρο 62 του Συντάγματος. Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία και θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη», είπε και συμπλήρωσε:

«Επί ενάμιση χρόνο ταλαιπωρούνται και δυσφημούνται βάναυσα δέκα Έλληνες πολίτες, που συμβαίνει να είναι και αντιπολιτευόμενα της κυβερνητικής παράταξης, πολιτικά πρόσωπα. Σχοινοτενείς και παρατεταμένες διαδικασίες, αντί για τις γρήγορες και σταθερές διαδικασίες του Συντάγματος. Αρνηθήκατε ως πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αυτή τη συνταγματική διαδικασία και επιλέξατε τις διαδικασίες των εκκρεμοτήτων. Επί ενάμιση χρόνο τώρα διατηρούνται εκκρεμότητες που αφορούν τους πολιτικούς σας αντιπάλους. Επιλέξατε σκοπίμως την πολιτική σπίλωση και κατασυκοφάντηση. Κι έρχεται μία υπόθεση στη Βουλή τώρα, σε προεκλογικό χρόνο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments