Αυτοδιοίκηση

Δημοτικές εκλογές – Ηλιόπουλος: Καταγγελία για «σύμπλευση» Μπακογιάννη με τη Χρυσή Αυγή

Δημοτικές εκλογές – Ηλιόπουλος: Καταγγελία για «σύμπλευση» Μπακογιάννη με τη Χρυσή Αυγή
Νάσος Ηλιόπουλος και Κώστας Μπακογιάννης διεκδικούν τη δημαρχία της Αθήνας στις δημοτικές εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: «Σύμπλευση» του συνυποψηφίου του Κώστα Μπακογιάννη με τη Χρυσή Αυγή, καταγγέλλει με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος. Αφορμή η στάση τριών νυν δημοτικών συμβούλων -που στις επικείμενες δημοτικές εκλογές είναι υποψήφιοι με τον συνδυασμό του κ. Μπακογιάννη «Αθήνα Ψηλά».

Συγκεκριμένα, οι τρεις απουσίαζαν από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφάσισε να μη χορηγήσει χώρους για εκλογικά κέντρα στη Χρυσή Αυγή και τις παρατάξεις της.

  • Στην ανάρτηση του, ο κ. Ηλιόπουλος τονίζει ότι:

Φωτογραφία Eurokinissi – Ο Νάσος Ηλιόπουλος


«η πιο σημαντική στιγμή της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ήταν η ψηφοφορία για τη μη παραχώρηση προεκλογικού περιπτέρου στην εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής. Και σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή η «Αθήνα από τα παλιά», επέλεξε να λείπει. Συγκεκριμένα οι κύριοι Αβραμίδης, Βαφειάδης και Τεντόμας -υποψήφιοι πλέον με τον κύριο Κώστα Μπακογιάννη- απουσίαζαν από την αίθουσα προκειμένου να μην αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογούσε. Η ενσυνείδητη επιλογή τους είναι θλιβερή και πολιτικά απαράδεκτη».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ακόμη ότι ενώ «ο κ. Μπακογιάννης συχνά – πυκνά κάνει λόγο για την ανάγκη απομόνωσης της Χρυσής Αυγής» η χθεσινή ψηφοφορία «υπογραμμίζει για μία ακόμα φορά την απόσταση ανάμεσα στις ρητορικές διακηρύξεις και στην πολιτική πράξη. Από σήμερα ο κύριος Αβραμίδης, ο κύριος Βαφειάδης, και ο κύριος Τεντόμας, βαρύνονται όχι μόνο για την αναποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, αλλά και για τη σιωπηρή τους σύμπλευση με την άκρα δεξιά». Γιατί, όπως τονίζει «όποιος δεν συγκρούεται πολιτικά με τη Χρυσή Αυγή, την ανέχεται».

  • Η ανάρτησή του στο Facebook:

Διαβάστε Eπίσης

Νάσος Ηλιόπουλος: Λέμε «όχι» σε δήμαρχο που βλέπει την Αθήνα ως λάφυρο κομματικής ανέλιξης

Ηλιόπουλος: Και με το κόμμα μου θα συγκρουστώ, αν χρειαστεί

Περισσότερα