Αθλητισμός

Λουτσέσκου: «Είχαμε έλλειψη πνευματικής ενέργειας»

Λουτσέσκου: «Είχαμε έλλειψη πνευματικής ενέργειας»
Μόνο από την πρόκριση έμεινε ικανοποιημένος ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στο σημερινό παιχνίδι της Τρίπολης.

Μόνο από την πρόκριση έμεινε ικανοποιημένος ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στο σημερινό παιχνίδι της Τρίπολης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

Για το σημερινό αποτέλεσμα: «Δεν μπορώ να πω ότι θέλαμε να παίξουμε με αυτόν τον τρόπο σήμερα, αλλά μπορούμε να παίξουμε και με αυτόν τον τρόπο. Ετοιμαστήκαμε για να παίξουμε με τον τρόπο που παίζουμε συνήθως, αλλά η έλλειψη πνευματικής ενέργειας δεν βοήθησε. Ξέραμε πόσο σημαντικό είναι να προκριθούμε στον τελικό και να κατακτήσουμε κι αυτό το Κύπελλο». Για την χρησιμοποίηση του Κρέσπο στα αριστερά: «Ξέραμε πολύ καλά τι έχουμε μπροστά μας και θέλαμε την πρόκριση. Ο Γιαννούλης θέλει περισσότερες μέρες για να αποκατασταθεί πλήρως μετά από ένα παιχνίδι. Με τον Κρέσπο, τον Βαρέλα και τον Ίνγκασον είχαμε την πνευματική ισορροπία που θέλαμε. Αλλά είχαμε και ύψος στις στημένες φάσεις. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά, πήραμε αυτές τις αποφάσεις». Για τους τρεις «τελικούς» που είχε μπροστά του ο ΠΑΟΚ: «Είναι προφανές ότι θέλαμε να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Όλη η χρονιά, κάθε παιχνίδι, ήταν για εμάς σαν τελικός. Φτάσαμε σε αυτή την απίστευτη κατάκτηση του τίτλου μετά από τόσα χρόνια, αλλά και σε έναν ακόμη τελικό του Κυπέλλου».

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ: 0-0

Την παρουσία του για μια ακόμα φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, την 20η στην ιστορία του, εξασφάλισε σήμερα (25/4) ο ΠΑΟΚ, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στην Τρίπολη από τον γηπεδούχο Αστέρα, τον οποίο είχε νικήσει με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό της Θεσσαλονίκης.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι, είχαν υπεροχή και ευκαιρίες, αλλά ο επαναπαυμένος στην διαφορά του πρώτου αγώνα ΠΑΟΚ έκανε απλώς συντήρηση δυνάμεων και χρόνου, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στον τελικό της 11ης Μαϊου, για τρίτη συνεχή σεζόν.

Το ματς

Απαλλαγμένος από το άγχος, ο Αστέρας μπήκε δυνατά και κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που επηρεασμένος από την πρόσφατη φιέστα πρωταθλήματος, έψαχνε τα πατήματα του.

Η ομάδα του Λουτσέσκου παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλες και να έχει τον έλεγχο του ματς. Οι Αρκάδες βρήκαν χώρους και έφτασαν στο πρώτο ημίχρονο με αξιώσεις μπροστά από τα καρέ του Πασχαλάκη.

Στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς στο 6’ ο Πασχαλάκης έκανε λάθος διώξιμο, η μπάλα έφτασε στον Κώτσιρα που έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ, με τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Βλέποντας τον «δικέφαλο του Βορρά» να μην μπορεί, ο Αστέρας ξεθάρρεψε και με μια στατική μπάλα στο 20ο λεπτό έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Άνχελ δεν έπιασε γεμάτα την σέντρα φάουλ του Τσιλιανίδη. Ο τελευταίος απείλησε και πάλι στο 35ο λεπτό, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα του Παράσχου, έχει κάθε λόγο να φωνάζει για μια φάση στο 43’ με τον Ευαγέλλου να μην υποδεικνύει πέναλτι σε κατέβασμα της μπάλας του Βαρέλα με το χέρι στην περιοχή.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Οι Αρκάδες μπήκαν δυνατά αλλά στο 47’ σε μια φάση που χωράει κουβέντα… βρήκαν δίχτυα, αλλά το τέρμα λανθασμένα ακυρώθηκε από τον διαιτητή Ευαγγέλου. Ο Τσιλιανίδης σκόραρε, αλλά ο διαιτητής από την Αθήνα ανακάλυψε επιθετικό φάουλ πάνω στον Ίνγκασον, με το ριπλέι να τον εκθέτει, αφού ο παίκτης του Αστέρα δεν έκανε καμία παράβαση.

Πάντως, στην αμέσως επόμενη φάση, ο Τσιλιανίδης που ήταν μόνιμη απειλή για την άμυνα του ΠΑΟΚ, δοκίμασε τα πόδια του, αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε εντυπωσιακά και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Η ομάδα του Λουτσέσκου, έφτασε στην πρώτη κλασική φάση στο 72’ με τον Λημνιό να χάνει τετ α τετ στο 72’ απέναντι στον Παπαδόπουλο.

Με το χρόνο να κυλά αντίστροφα ήταν φανερό πως οι ποδοσφαιριστές του Άστέρα άρχιζαν να χάνουν τις όποιες ελπίδες είχαν για ανατροπή κι αυτό που ένοιαζε περισσότερο τους παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν να ακούσουν το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου. Φάνηκε στη δεύτερη, μόλις, τελική του στο β’ μέρος από τον Ολιβέιρα που αστόχησε απελπιστικά.

Αστέρας Τρίπολης (Γ. Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (41’ Δουβίκας), Ορτέγκα, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (64’ Μπελόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (74’ Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σάχοφ, Μίσιτς (52’ Ολιβέιρα), Λημνιός, Ζαμπά (62’ Πέλκας), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (77’ Σφιντέρσκι).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments