Διεθνή

Η φωτογραφία που τρέλανε το Twitter

Η φωτογραφία που τρέλανε το Twitter
Μία φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου στο Twitter έχει τρελάνει τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Βροχή τα σχόλια στο Twitter σε μία φωτογραφία που έχει προκαλέσει παραλήρημα. Η εικόνα δημοσιεύτηκε στις 23 Απριλίου με το εξής σχόλιο να τη συνοδεύει: «ονομάστε ένα αντικείμενο σε αυτή την φωτογραφία» και από εκείνη τη στιγμή έχει προκληθεί πανικός.

Η ανάρτηση έχει προκαλέσει σάλο και οι χρήστες του Twitter κάνουν πραγματικό αγώνα για να εντοπίσουν με ακρίβεια τα αντικείμενα που απεικονίζονται σε αυτή. «Χάνω το μυαλό μου», σχολίασε κάποιος και ένας άλλος έγραψε «Το πιο αγχωτικό πράγμα που έχω δει». Το εν λόγω tweet έχει αναπαραχθεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές από τους χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τη φωτογραφία:

Η φωτογραφία με τις 12 μαύρες τελείες, που δεν πρόκειται να δεις ταυτόχρονα

Τα μάτια μας είναι όργανα που έχουν εξελιχθεί για να λαμβάνουν πληροφορίες από όσα υπάρχουν γύρω μας και, μέσω της όρασης, αυτές οι πληροφορίες φτάνουν στον εγκέφαλό. Αλλά ο εγκέφαλός έχει εξελιχθεί με την σειρά του ώστε να δημιουργεί υποθέσεις για τις πληροφορίες που λαμβάνει από τα μάτια, βασισμένες σε προηγούμενη γνώση, μνήμες και προσδοκώμενα γεγονότα, αναφέρει το iatropedia.

Όλες οι οφθαλμαπάτες βασίζονται σε αυτήν ακριβώς την “αδυναμία” του ανθρώπινου εγκεφάλου να επεξεργάζεται διεξοδικά όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει μέσω της όρασης.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια σειρά από οφθαλμαπάτες που θα σας αφήσουν έκπληκτους.

Θα καταλάβετε σε πραγματικό χρόνο τι ακριβώς κάνει ο εγκέφαλός σας και αλλάζει αυτό που “νομίζετε” ότι βλέπετε, προκειμένου να εστιάσει σε εκείνο που θεωρεί πιο σημαντικό.

Δείτε, λοιπόν, 6 οφθαλμαπάτες και μάθετε και τω πώς εξηγούνται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments