Αθλητισμός

Ρικ Πιτίνο: Διεκδικεί αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων

Ρικ Πιτίνο: Διεκδικεί αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων
Ο Ρικ Πιτίνο αθωώνεται για το σκάνδαλο «pay for play» στο Λούιβιλ και ετοιμάζεται να διεκδικήσει αποζημίωση από το γνωστό κολέγιο.

Ο Ρικ Πιτίνο αποχώρησε από το κολέγιο Λουιβίλ, μιας και κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο «pay for play» και είδε τις μετοχές του να πέφτουν στην αμερικανική αγορά, σε μια υπόθεση που έμπλεξε μέχρι και το FBI. Ο Ρικ Πιτίνο εξ αρχής υποστήριζε ότι δεν έχει καμία σχέση, κάτι που τελικά φαίνεται να αποδεικνύεται μετά από πρόσφατη κατάθεση που έγινε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη υπόθεση, όμως, έκανε μεγάλο «κακό» στη φήμη ενός μύθου, όπως είναι ο Ρικ Πιτίνο στις ΗΠΑ, καθώς έριξε τις… μετοχές του κατακόρυφα.

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη ο Πιτίνο θα συνεχίσει τη δικαστική διαμάχη αυτή τη φορά διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων από το Λούιβιλ, υποστηρίζοντας ότι η απόλυση του από το κολέγιο ήταν αδικαιολόγητη από τη στιγμή που δεν είχε καμία ανάμιξη στο σκάνδαλο. Να θυμίσουμε ότι ο Πιτίνο είχε οδηγήσει τους Κάρντιναλς στο πρωτάθλημα το 2012, αλλά το NCAA αφαίρεσε τον τίτλο από το κολέγιο λόγω του συγκεκριμένου σκανδάλου.

Ρικ Πιτίνο: Οι Καβαλίερς απέσυραν το ενδιαφέρον τους

Θετικά νέα ακούγονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για τους φίλους του Παναθηναϊκού, αφού οι Κλίβελαντ Καβαλίερς δεν έχουν πια στη λίστα τους τον Ρικ Πιτίνο. Ο Αμερικανός τεχνικός βρισκόταν στα υπ’ όψιν των πρωταθλητών ΝΒΑ του 2016, που εδώ και καιρό αναζητούν τον επόμενο προπονητή τους. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως τον ψάχνουν από πολύ νωρίς στη σεζόν που πέρασε, μιας και ο Τάιρον Λου φρόντισε… να τη διαλύσει πριν απολυθεί, με τους «Ιππότες» να θέλουν έναν άνθρωπο, που θα αποτελέσει τον αναμορφωτή τους.

Ο Πιτίνο βρισκόταν στους υποψήφιους διαδόχους, αλλά όπως ενημερώνουν αμερικανικά ΜΜΕ, οι ίδιοι οι «Καβς» τον ενημέρωσαν, ότι δε βρίσκεται πια μέσα σε αυτούς. Το σήριαλ του κόουτς των «πρασίνων», βέβαια, θα… τραβήξει για καιρό ακόμη, ιδίως με το ενδιαφέρον που φαίνεται πως υπάρχει από κολλέγια, με το σύλλογο να έχει αρκετούς ανταγωνιστές, στην προσπάθεια να τον πείσει να μείνει στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments