Ελλάδα

Δήμητρα Λιάνη: Νέα δικαστική απόφαση για φυλάκισή της

Δήμητρα Λιάνη: Νέα δικαστική απόφαση για φυλάκισή της
Νέα καταδικαστική απόφαση για τη Δήμητρα Λιάνη.

Νέα καμπάνα και μάλιστα βαριά, επέβαλε η ελληνική Δικαιοσύνη στη Δήμητρα Λιάνη, η οποία μάλιστα καταδικάστηκε ερήμην της. Λίγο μόλις καιρό μετά την απόφαση να κριθεί ένοχη σε φυλάκισης 18 μηνών για χρέη προς το Δημόσιο, το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την καταδίκασε εκ νέου. Η Δήμητρα Λιάνη ήταν απούσα από την αίθουσα, με αποτέλεσμα να ερημοδικαστεί.

Η Δήμητρα Λιάνη κρίθηκε ένοχη αυτή τη φορά σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή για το ίδιο αδίκημα. Σύμφωνα με έγγραφο της αρμόδιας ΔΟΥ, το οποίο αναγνώστηκε κατά τη διαδικασία, πρόκεται για ένα χρέος ύψους 283.000 ευρώ, το οποίο δεν έχει εξοφληθεί, ούτε και ρυθμιστεί. Επίσης, το δικαστήριο επεσήμανε πως ήδη η υπόθεση είχε λάβει τέσσερις αναβολές, καταλήγοντας πως θα έπρεπε να προχωρήσει τη διαδικασία δίχως την παρουσία συνηγόρου.Έτσι, το δικαστήριο υιοθέτησε τη θέση της εισαγγελέως της έδρας, καταδικάζοντας την πρώην πρώτη κυρία.

Στα τέλη Μαρτίου είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο. Τότε το Δικαστήριο είχε κρίνει ένοχη την κα Λιάνη για διαφορετική οφειλή. Ωστόσο τότε είχε εκπροσωπηθεί από δικηγόρο, η οποία είχε δηλώσει ότι στόχος ήταν το επόμενο διάστημα να πωληθεί ακίνητο ιδιοκτησίας της, με αποτέλεσμα με τα χρήματα που θα λάβει ως τίμημα, να αποπληρωθεί η οφειλή.

«Πράγματι δεν έχει καταβάλει κάποιο ποσό, ωστόσο -εκτός από την πώληση του ακινήτου- περιμένει κάποια νέα ρύθμιση, στην οποία θα επιχειρήσει να υπαχθεί» ανέφερε η συνήγορος, προσθέτοντας ότι υπήρχε κι άλλη οφειλή, πάλι προς το Δημόσιο, την οποία κατάφερε τελικά να αποπληρώσει στο σύνολό της.

Η Δήμητρα Λιάνη μπορεί να μην παρευρέθηκε σε κάποια από τις ακροαματικές διαδικασίες για υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος της, όμως από την εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα», αναφέρθηκε στην πρώτη καταδίκη της, κατηγορώντας τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τα οικονομικά της προβλήματα. «Θέλουν την εξόντωση μου οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ. Να τελειώσετε την Λιάνη, αυτή ήταν η εντολή» είπε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play