Πολιτισμός

Πίτερ Μέιχιου: Πέθανε ο “Τσουμπάκα” του Star Wars (vid)

Πίτερ Μέιχιου: Πέθανε ο “Τσουμπάκα” του Star Wars (vid)
Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο ηθοποιός Πίτερ Μέιχιου, ο οποίος ενσάρκωσε τον θρυλικό σύντροφο του Χαν Σόλο, Τσουμπάκα, στο "Star Wars".

Ο επιτυχημένος ηθοποιός, Πίτερ Μέιχιου, πέθανε σε ηλικία 74 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του και μετέδωσε το BBC. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειάς του, ο Πίτερ Μέιχιου, ο οποίος είχε υποδυθεί τον διάσημο χαρακτήρα του «Τσουμπάκα» στο Star Wars, πέθανε στο σπίτι του στο Τέξας την περασμένη Τρίτη. Ο Βρετανό-αμερικανός ηθοποιός ερμήνευσε το ρόλο του Τσουμπάκα, του τεράστιου πολεμιστή Γούκι στην αρχική ταινία της τριλογίας που ξεκίνησε το 1977 καθώς και αργότερα στις ταινίες μέχρι και το 2015.

Η οικογένειά του τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι ο Πίτερ «έβαλε την καρδιά και την ψυχή του στο ρόλο του Τσουμπάκα».  Ο δημιουργός του Star Wars, Τζορτζ Λούκας, ήθελε έναν ψηλό ηθοποιό για το ρόλο του Τσουμπάκα, αλλά αρχικά είχε επιλέξει τον Ντέιβιντ Πράουζ για το ρόλο.Όμως ο Πράουζ ήθελε το ρόλο το Darth Vader, και ο Λούκας στράφηκε στον Μέιχιου ο οποίος είχε ύψος 2,18 μ. Ο Πίτερ Μέιχιου είχε επίσης συμβουλευτικό ρόλο για το φιλμ The Last Jedi, που κυκλοφόρησε το 2017, σε μια προσπάθεια να μεταβιβάσει τα μυστικά του ρόλου στον διάδοχο του Joonas Suotamo.

Συγκινητικά μηνύματα για το αντίο στον Πίτερ Μέιχιου

Ο σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας δήλωσε: «Ο Πίτερ ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Έφτανε όσο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς σ’ έναν Γούκι: είχε μεγάλη καρδιά και ήταν ευγενική φύση κι έμαθα να τον αφήνω πάντα να κερδίζει. Ήταν καλός φίλος και η απώλειά του με θλίβει». Πολλοί φανς και συντελεστές της ταινίας αποχαιρέτησαν τον «Τσουμπάκα» ενώ συγκινητικό ήταν το αντίο του Χάρισον Φορντ, που στο Star Wars υποδυόταν τον «Χαν Σόλο». Ο Φορντ κάνει λόγο για ένα ηθοποιό με «μεγάλη αξιοπρέπεια και έναν ευγενή χαρακτήρα».

«Αυτές οι πλευρές της προσωπικότητάς του, σε συνδυασμό με την εξυπνάδα και τη χάρη του, μας χάρισαν τον Τσουμπάκα. Ήμασταν συνεργάτες στον κινηματογράφο και φίλοι στην προσωπική ζωή για πάνω από 30 χρόνια και τον αγαπούσα. Είχε δώσει την ψυχή του στον χαρακτήρα και είχε προσφέρει μεγάλη χαρά στο κοινό του Star Wars. Ο Τσουμπάκα συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχία των ταινιών που γυρίσαμε. Ούτε εγώ, αλλά ούτε και εκατομμύρια άνθρωποι θα ξεχάσουμε ποτέ τον Πίτερ και όσα μας χάρισε», ανέφερε.

Ακόμη ένας θάνατος που συγκλόνισε ήταν εκείνος της Κάρι Φίσερ, της “πριγκίπισσας Λέια” του Star Wars το 2016. Η διάσημη ηθοποιός, σεναριογράφος, συγγραφέας και παραγωγός Κάρι Φίσερ, έφυγε στις 27 Δεκεμβρίου 2016 σε ηλικία 60 ετών, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη πριν από τέσσερις ημέρες.

Όπως είχε γίνει γνωστό, η ηθοποιός και συγγραφέας υπέστη το οξύ καρδιακό επεισόδιο στις 23 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λος Άντζελες για το Λονδίνο. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η Φίσερ έμεινε χωρίς σφυγμό για περίπου 15 λεπτά με έναν νοσηλευτή που ήταν στην πτήση να της κάνει μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή όλο αυτό το διάστημα. Σύμφωνα με το περιοδικό People, ο εκπρόσωπος της οικογένειας, Σάιμον Χολς, εξέδωσε ανακοίνωση εκ μέρους της κόρης της ηθοποιού, Μπίλι Λορντ. «Με πολύ βαθιά θλίψη η Μπίλι Λορντ επιβεβαιώνει πως η πολυαγαπημένη της μητέρα, Κάρι Φίσερ, πέθανε το πρωί στις 8.55. Ο κόσμος την αγαπούσε και θα μας λείψει πολύ. Ολόκληρη η οικογένειά μας σας ευχαριστεί για τις σκέψεις και τις προσευχές σας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments