Υγεία

Καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας: Αυτή είναι η πιο επιθετική μορφή του

Καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας: Αυτή είναι η πιο επιθετική μορφή του
Ο καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας είναι ένας από τους πιο επιθετικούς.

Ο καρκίνος στο στήθος είναι ίσως ο πιο συνηθισμένος στις γυναίκες. Ωστόσο ένας από τους πιο επιθετικούς είναι αυτός στον τράχηλο της μήτρας. Αυτό που τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο είναι το γεγονός πως είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Τις περισσότερες φορές η διάγνωση γίνεται όταν πια έχει φτάσει σε τελικό στάδιο.

Αυτά είναι τα συμπεράσματα μίας μελέτης που έγινε από το ISGlobal, που υποστηρίζεται από τη Νοσοκομειακή Κλινική «La Caixa» και το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Ο καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας είναι ο τέταρτος πιο συχνός στις γυναίκες. Η μόλυνση από τον HPV είναι ο κυριότερος παράγοντας πρόκλησης καρκίνου. Ωστόσο, ένα μικρό ποσοστό περιστατικών είναι HPV- αρνητικό. Δεν είναι ξεκάθαρο ωστόσο αν αυτοί οι όγκοι αντιπροσωπεύουν μία ξεχωριστή υποκατηγορία καρκίνου, με διαφορετικά κλινικά και προγνωστικά χαρακτηριστικά.

Καρκίνος στον τράχηλο της μήτρας: Η επιθετικότερη μορφή του

Ο ερευνητής Jaume Ordi προχώρησε σε εξέταση όγκων από 214 γυναίκες που είχαν καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας. Χρησιμοποιώντας μία ενισχυτική εξέταση υψηλής ευαισθησίας, οι ερευνητές βρήκαν ότι το 10% των όγκων που αναλύθηκαν ήταν HPV- αρνητικοί.

Οι γυναίκες με αυτό τον τύπο του όγκου είχαν διαγνωστεί σε πιο προχωρημένο στάδιο της νόσου, είχαν υψηλότερο ποσοστό μετάστασης στους λεμφαδένες και ο μέσος όρος επιβίωσης ήταν ο μισός συγκριτικά με τις γυναίκες που είχαν HPV- θετικούς όγκους.

«Αυτά τα αποτελέσματα επικυρώνουν προηγούμενες μελέτες που κάναμε σε μικρότερο πληθυσμό ασθενών.Η νέα μελέτη επικυρώνει ότι οι HPV- αρνητικοί όγκοι, αντιπροσωπεύουν ένα πιο επιθετικό τύπο καρκίνου με χειρότερη πρόγνωση, η οποία πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν κατά την αντιμετώπιση αυτών των ασθενών», ήταν τα λόγια του.

Η νέα ΒΡ Super Unleaded 98 με τεχνολογία ACTIVE μας πάει πιο μακριά με «super» προστασία & «super»επιδόσεις

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments