Αυτοκίνητο

Ντοκουμέντο: Διαφήμιση αυτοκινήτου από τη Σοβιετική Ένωση σε ελληνικό περιοδικό του 1980

Ντοκουμέντο: Διαφήμιση αυτοκινήτου από τη Σοβιετική Ένωση σε ελληνικό περιοδικό του 1980
Ντοκουμέντο: Μια σπάνια διαφήμιση αυτοκινήτου από τη Σοβιετική Ένωση είδε το φως της δημοσιότητας.

Ντοκουμέντο: Τη δεκαετία του 80 η Σοβιετική Ένωση προσπάθησε να μπει στην βιομηχανία αυτοκινήτων και να «χτυπήσει» την Ευρωπαϊκή αγορά. Μέσα στα πλάνα της ήταν και η επέκταση στη χώρα μας. Μια από της εταιρίες που έφεραν αυτοκίνητα στην Ελλάδα ήταν η Μόσκοβιτς με το μοντέλο «2140».

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρία έχει προχωρήσει και σε διαφημιστική καμπάνια σε ελληνικά περιοδικά. «Τα αυτοκίνητα Μόσκοβιτς είναι πασίγνωστα, Δυνατά, ασφαλή,άνετα, αξιόπιστα. Αυτά τα προσόντα θεωρούνται δεδομένα. Αλλά τώρα στο νέο μοντέλο 2140 έχουν προστεθεί όλες οι πρόσφατες τεχνικές τελειοποιήσεις σε ότι αφορά την άνεση και την ασφάλεια αφήνοντας πίσω πολλά Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα», ανέφερε το κείμενο που συνόδευε την σχετική φωτογραφία.

Ποια ήταν η Μόσκοβιτς

Η Μόσκοβιτς ήταν μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες αυτοκινήτων στη Σοβιετική Ένωση. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1946 μέχρι και το 1991. Μετά από μια μικρή αλλαγή στο όνομα της, συνέχισε να παράγει αυτοκίνητα μέχρι το 2001 όταν και έκλεισε οριστικά.

Ένα από τα καλύτερα μοντέλα που κυκλοφόρησε η εταιρία ήταν το αυτό με την ονομασία «2140». Πρόκειται για ένα μικρό οικογενειακό αυτοκίνητο που ξεκίνησε να κυκλοφορεί τον Ιανουάριο του 1976 και η παραγωγή του συνεχίστηκε μέχρι το 1988. Το 1982 το συγκεκριμένο μοντέλο βγήκε για πρώτη φορά εκτός Σοβιετικής Ένωσης. Τότε περίπου ήρθε και στη χώρα μας.

Αρκετοί Ρώσοι εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους ένα Μόσκοβιτς το οποίο φυσικά έχει πλέον συλλεκτική αξία. Για τη Ρωσία συμβολίζει μια εποχή που έχει περάσει στο παρελθόν.

Διαβάστε Eπίσης

Άιρτον Σένα: Όταν «έσβησε» ο Θεός της Formula 1 (vids)

Υγραέριο κίνησης: Στο κόκκινο η παραβατικότητα

Περισσότερα