Διεθνή

Μέγκαν Μαρκλ: Γιατί το νέο βασιλικό μωρό δεν είναι πρίγκιπας

Μέγκαν Μαρκλ: Γιατί το νέο βασιλικό μωρό δεν είναι πρίγκιπας
Το νέο βασιλικό μωρό γεννήθηκε σήμερα, στο κάστρο του Γουίνδσορ κάνοντας την Μέγκαν Μαρκλ, τον πρίγκιπα Χάρι να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Γονείς έγιναν σήμερα η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι. Το νέο βασιλικό μωρό γεννήθηκε σήμερα, στο κάστρο του Γουίνδσορ. Η γέννηση του έσπασε μια σειρά από πρωτόκολλα. Οι λόγοι είναι πολλοί, καθώς δεν θύμισε τις γεννήσεις του πρίγκιπα Τζορτζ, της πριγκίπισσας Σάρλοτ και του πρίγκιπα Λούις. Μάλιστα ο πρίγκιπας Χάρι βγήκε ο ίδιος και μίλησε στους δημοσιογράφους, για τη γέννηση του παιδιού του. Άλλωστε τόσο η Μέγκαν Μάρκλ όσο και ο πρίγκιπας Χάρι από την αρχή της κοινής τους πορείας έχουν δείξει πως σπάνια ακολουθούν κατά γράμμα το πρωτόκολλο. Η Μέγκαν Μαρκλ επέλεξε να γεννήσει σπίτι της, στο Φρόγκμορ Κότατζ και να μην δείξει αμέσως, όπως έκανε η Κέιτ Μίντλετον και με τα τρία παιδία της, το βασιλικό μωρό στο κοινό. Το πιθανότερο είναι ότι όλοι θα δούμε το βασιλικό μωρό σε δύο ημέρες.

Γιατί επέλεξαν να μην δείξουν αμέσως το μωρό

Το νέο βασιλικό μωρό, δεν είναι διάδοχος του θρόνου, όπως είναι ο πρίγκιπας Τζορτζ, τον οποίο η Κέιτ Μίντλετον είχε έως και υποχρέωση να δείξει αμέσως στις κάμερες για να γνωρίζουν οι Βρετανοί το βασιλιά που θα έχουν προς το τέλος του αιώνα.

Σε ποια σειρά διαδοχής βρίσκεται το βασιλικό μωρό

Το νέο βασιλικό μωρό είναι 7ος στη γραμμή διαδοχής του θρόνου, πίσω από τον παππού του πρίγκιπα Κάρολο, τον θείο του πρίγκιπα Γουίλιαμ, τον εξάδελφό του πρίγκιπα Τζορτζ, την εξαδέλφη του πριγκίπισσα Σάρλοτ, τον εξάδελφό του πρίγκιπα Λούις και τον πατέρα του πρίγκιπα Χάρι. Ουσιαστικά, με τη γέννηση του νέου βασιλικού μωρού δεν άλλαξε τίποτα στη σειρά διαδοχής μέχρι τον 6ο διάδοχο.

Τι τίτλο θα έχει το μωρό της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι

Το νέο βασιλικό μωρό, δεν υπάρχει σχεδόν ούτε μία πιθανότητα να γίνει ποτέ βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας. Θα γίνει όμως πρίγκιπας το παιδί της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι; Προς το παρόν δεν είναι πρίγκιπας και δεν ανήκει και στους ΗRH, με άλλα λόγια δεν θα αποκαλείται «Βασιλική Υψηλότητα». Προς το παρόν το νέο βασιλικό μωρό θα είναι Κόμης του Ντάμπαρτον, καθώς ο πρώτος γιος ενός δούκα (ο πρίγκιπας Χάρι είναι δούκας του Σάσεξ) μπορεί να χρησιμοποιεί έναν από τους μικρότερους τίτλους του πατέρα του, ως τίτλο ευγενείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments