Ελλάδα

Περικλής Παναγόπουλος: Αυτό είναι το σκάφος «Οdyssey» στο οποίο έκανε διακοπές ο Τσίπρας (pics)

Περικλής Παναγόπουλος: Αυτό είναι το σκάφος «Οdyssey» στο οποίο έκανε διακοπές ο Τσίπρας (pics)
Ο Περικλής Παναγόπουλος είχε παραχωρήσει το σκάφος του για να κάνει διακοπές ο Αλέξης Τσίπρας. Ποιο είναι το "Odyssey".

Οι φωτογραφίες που από χθες το πρωί είδαν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει διακοπές σε σκάφος, έχουν ανοίξει πολιτικό ζήτημα. Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε χθες αργά το βράδυ ανακοίνωση, η Κατερίνα Παναγοπούλου παραδέχτηκε πως το σκάφος ήταν του συζύγου της, Περικλή Παναγόπουλου και το θέμα έχει σηκώσει… μπόλικη σκόνη.

Ποιο είναι όμως το σκάφος “Odyssey” (Οδύσσεια) στο οποίο ο πρωθυπουργός έκανε διακοπές με την οικογένειά του πέρσι τον Αύγουστο; Σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα marinetraffic.com που παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις των πλοίων και των σκαφών σε όλο τον κόσμο, η «Οδύσσεια» ναυπηγήθηκε το 2008.

Έχει μήκος 34 μέτρα και πλάτος 7 μέτρα. Είναι το σκάφος που παραχωρήθηκε στον πρωθυπουργό από τον σύζυγο της Κατερίνας Παναγοπούλου, Περικλή Παναγόπουλο, ο οποίος δε βρίσκεται πλέον στη ζωή. Αυτό που χαρακτηρίζει το σκάφος είναι οι λιτές γραμμές του, το λευκό χρώμα του και η άνεση που προσφέρει στο εσωτερικό του.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού στο σκάφος η κ. Παναγοπούλου δήλωσε στο Αθηναικό Πρακτορείο:

«Είναι δημόσια γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια έχω τη χαρά να είμαι κοντά στον πρωθυπουργό ως συνεργάτης του σε θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της Διασποράς, ενώ εδώ και ένα και πλέον έτος είμαι άμισθη σύμβουλός του προκειμένου να συνδράμω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις στην ανάταση της Ελλάδας μετά την οκταετή εθνική περιπέτεια.

Ως συνεργάτης του είχα τη χαρά να οικοδομήσω σχέση φιλίας και εκτίμησης μαζί του, που μου επέτρεψε να τον καλέσω σε φιλοξενία, τόσο τον ίδιο και την οικογένειά του όσο και άλλους συνεργάτες του, σε κάποιες από τις λιγοστές στιγμές ανάπαυλας που το πρόγραμμα του θα το επέτρεπε.

Δυστυχώς αυτά τα τρία χρόνια δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, παρά μόνο μια φορά, σε μια πολύ περιορισμένη στιγμή θερινής ανάπαυλας, στο σκάφος που ανήκε στον θανόντα σύζυγό μου, Περικλή Παναγόπουλο.

Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments