Οικονομία

Επίδομα τέκνων: Πότε αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη δόση

Επίδομα τέκνων: Πότε αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη δόση
Επίδομα τέκνων: Τότε αναμένεται να καταβληθεί η δεύτερη δόση.

Επίδομα τέκνων: Τα τελευταία χρόνια πολλές Ελληνικές οικογένειες χτυπήθηκαν από την κρίση. Μια από τις οικονομικές ανάσες για πολλά νοικοκυριά είναι το επίδομα παιδιού. Ήδη έχει καταβληθεί η πρώτη δόση και σύντομα αναμένεται να γίνει το ίδιο και για τη δεύτερη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει μέσα στο Μάιο. Συγκεκριμένα  γίνει το διήμερο 23-24 Μαΐου, δηλαδή πριν το Σαββατοκύριακο των αυτοδιοικητικών εκλογών ή το αργότερο έως τις 27/5. Στην πρώτη δόση ήταν απαραίτητη η υποβολή του Ε1 για το φορολογικό έτος 2017.

Επίδομα τέκνων: Τι πρέπει να ξέρετε

Από τη 2η δόση και μετά απαιτείται η υποβολή του Ε1 φορολογικού έτους 2018. Οι πηγές του ΟΠΕΚΑ αναφέρουν ότι για να εισπράξετε τη δεύτερη δόση, θα πρέπει να έχει προηγηθεί υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης. Η πληρωμή αυτή θα αφορά και σε εκκρεμότητες από προηγούμενες οφειλές.

Η καταβολή των δόσεων και η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού αναμένεται να γίνει κανονικά χωρίς να εξετάζεται αν έχει υποβληθεί ή όχι η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2018.Ο έλεγχος και ο συμψηφισμός των ποσών θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα τον Σεπτέμβριο. Έτσι, για την καταβολή της 2ης δόσης και μετά δεν απαιτείται η υποβολή του νέου Ε1.

Σε κάθε περίπτωση, η έγκαιρη υποβολή φορολογικής δήλωσης θα βοηθήσει όσους θέλουν να πληρωθούν άμεσα τη β’ δόση αλλά και στο να γίνουν οι αναγκαίοι συμψηφισμοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments