Αθλητισμός

Basket League: Πρωτιά για ΑΕΚ, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στην πρώτη φάση των πλέι οφ

Basket League: Πρωτιά για ΑΕΚ, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στην πρώτη φάση των πλέι οφ
Από την κορυφή της κατάταξης ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στην κανονική περίοδο της Basket League.

Από την κορυφή της κατάταξης, θέση που είχε να βρεθεί για 17 ολόκληρα χρόνια, ολοκλήρωσε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στην κανονική περίοδο της Basket League, εξαργυρώνοντας την αφαίρεση βαθμών του Παναθηναϊκού. Η Ένωση επικράτησε με 106-69 του «καταδικασμένου» με υποβιβασμό Κολοσσού στη Ρόδο, για την 26η και τελευταία αγωνιστική, και πλέον ετοιμάζεται για την Α’ φάση των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον Χολαργό.

Τα δεκάλεπτα: 19-26, 40-51, 50-87, 69-106

  • Δεύτερη θέση για το Περιστέρι

Ιδανικά ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Α1 Ανδρών το Περιστέρι, το οποίο στο πλαίσιο της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής επικράτησε άνετα με 83-65 του ΠΑΟΚ, στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση της κατάταξης, καθώς υπερτερεί του Παναθηναϊκού στη μεταξύ τους ισοβαθμία. Στην Α’ φάση των πλέι οφ, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον 7ο Ήφαιστο Λήμνου, ενώ ο 5ος ΠΑΟΚ με μειονέκτημα έδρας τον 4ο Προμηθέα Πατρών.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 51-37, 74-56, 83-65

  • Τι γίνεται με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί τρίτος και με αντίπαλο τον έκτο Ολυμπιακό, κάτι που σημαίνει ότι οι δύο αιώνιοι θα αναμετρηθούν στην πρώτη φάση των πλέι οφ! Τι σημαίνει αυτό; Πως με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν θα γίνει αγώνας, καθώς, ο μεν Παναθηναϊκός ζητά μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες για να μην αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός δηλώνει πως θα αγωνιστεί μόνο με ξένους διαιτητές.

Τα ζευγάρια της πρώτης φάσης των playoffs είναι:

ΑΕΚ – Χολαργός

Περιστέρι – Ηφαιστος

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Προμηθέας – ΠΑΟΚ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments