Αθλητισμός

Ευρωλίγκα: Με Καλάθη και Σλούκα η καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης (pic&vid)

Ευρωλίγκα: Με Καλάθη και Σλούκα η καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης (pic&vid)
Ευρωλίγκα: Έντονο είναι το ελληνικό στοιχείο στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης, με τους Νικ Καλάθη και Κώστα Σλούκα να βρίσκονται στις θέσεις των γκαρντ.

Ακόμα μια μεγάλη διάκριση είχε στην Ευρωλίγκα το ελληνικό μπάσκετ. Μπορεί ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός να μην κατάφεραν να προκριθούν στο Final Four της Βιτόρια, αλλά μπάσκετ της χώρας μας βρήκε λόγους για να «χαίρεται». Κι αυτό γιατί οι Νικ Καλάθης και Κώστας Σλούκας συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.

Οι δύο Έλληνες γκαρντ πραγματοποίησαν εξαιρετικές σεζόν με Παναθηναϊκό και Φενερμπαχτσέ αντίστοιχα. Γι’ αυτό και βρίσκονται μέσα στους καλύτερους της χρονιάς και μάλιστα ως δίδυμο στα γκαρντ. Οι Ουίλ Κλάιμπερν (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Μπράντον Ντέιβις (Ζαλγκίρις Κάουνας) και Γιαν Βέσελι (Φενερμπαχτσέ) είναι οι τρεις παίκτες που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Τα νούμερα των… κορυφαίων

Ο Καλάθης βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στη θέση αυτή, έχοντας εξαιρετικά νούμερα (12,2 πόντοι, 8,7 ασίστ, 4,3 ριμπάουντ, 1,7 κλεψίματα, 15,8 στο ranking μ.ο). Παράλληλα, ο Έλληνας γκαρντ έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Ευρωλίγκας, που έκανε τριπλ νταμπλ, το οποίο πέτυχε κόντρα στη Μπούντουτσνοστ.

Όσον αφορά τον Σλούκα, η Ευρωλίγκα κάνει ειδική αναφορά στον βασικό μοχλό της Φενερμπαχτσέ στο δρόμο για το Final Four. O 29χρονος γκαρντ διανύει μια εξαιρετική σεζόν, κάνοντας ρεκόρ καριέρας σε πόντους (11,7 πόντοι, 4,8 ασίστ, 15,6 στο ranking ανά ματς). Επιπρόσθετα, ο Ουίλ Κλάιμπερν επιβεβαίωσε την άποψη που τον φέρνει στη θέση του καλύτερου τριαριού στην Ευρώπη (13,2 πόντοι, 6,9 ριμπάουντ, 17,5 στο ranking, 53,7% στα δίποντα. Από την άλλη, οι Γιαν Βέσελι (12,4 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 18,1 στο ranking) και Μπράντον Ντέιβις (14,2 πόντοι, 5,5 ριμπάουντ, 16,9 στο ranking) ήταν μακράν οι κορυφαίοι ψηλοί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments