Διεθνή

ΗΠΑ: Κατέλαβαν πλοίο της Βόρειας Κορέας

ΗΠΑ: Κατέλαβαν πλοίο της Βόρειας Κορέας
Οι ΗΠΑ κατέλαβαν πλοίο της Βόρειας Κορέας που παραβίασε τις κυρώσεις.

Σε τεντωμένο σκηνή φέρεται να είναι οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας. Το πολεμικό ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών κατέλαβε πλοίο της Βόρειας κορέας, το οποίο μετέφερε κάρβουνο, παραβιάζοντας τις εμπορικές κυρώσεις εις βάρος της Πιονγιάνγκ.  Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη πηγές στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται για το πλοίο Wise Honest το οποίο πλέον κατευθύνεται προς τις Νήσους Μάρσαλ, που είναι αμερικανικό έδαφος, συνοδευόμενο από αμερικανικά πλοία της ακτοφυλακής και του λιμενικού σώματος.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζον Ντέμερς, ανακοίνωσε ότι αυτό το πλοίο «που παραβίαζε τις κυρώσεις εναντίον της Βόρειας Κορέας είναι πλέον εκτός δράσης».

Το πλοίο που κατέλαβαν οι ΗΠΑ, είναι ένα από τα μεγαλύτερα τάνκερ της Βόρειας Κορέας και σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές χρησιμοποιείτο για την παράνομη μεταφορά κάρβουνου και μηχανημάτων. Το πλοίο πρώτα σταμάτησαν για πρώτη φορά οι Αρχές της Ινδονησίας για έλεγχο, ωστόσο ακόμη δεν είναι σαφές πώς βρέθηκε στα χέρια των ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments