Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων
Την οδό Βουκουρεστίου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την οδό Βουκουρεστίου επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη χθεσινοβραδινή επιδρομή κουκουλοφόρων όπου βανδάλισαν τα καταστήματα της περιοχής σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα καταστήματα που υπέστησαν μεγάλες φθορές από την επίθεση των κουκουλοφόρων, συνομίλησε με καταστηματάρχες και περαστικούς. Στις δηλώσεις που έκανε στα ΜΜΕ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πώς δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι 30 τραμπούκων και πως την επόμενη μέρα τέτοια φαινόμενα θα εκλείψουν. Σημείωσε πως αν οι πολίτες εμπιστευθούν τη ΝΔ θα επανέλθουν η ασφάλεια και η τάξη.

Τέλος, επισήμανε πως πρόκειται για ζήτημα πολιτικής βούλησης. Μετά τις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε μέχρι την οδό Βαλαωρίτου, όπου συνομίλησε με πολίτες, έναν εκ των οποίων του είπε χαρακτηριστικά «τέρμα η ανομία».

  • Ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τις χθεσινές επιθέσεις σε καταστήματα και τράπεζες

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 από τους 15 προσαχθέντες, συνολικά, για την επίθεση που σημειώθηκε χθες βράδυ, από περίπου 30 κουκουλοφόρους σε καταστήματα και τράπεζες, στο κέντρο της Αθήνας, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.

Τα 3 άτομα που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται, εξάλλου, για τη χθεσινή επίθεση, αλλά επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα. Σημειώνεται, ότι οι κουκουλοφόροι, που κρατούσαν ρόπαλα, έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν διάφορες επιπλέον ζημιές σε 11 καταστήματα και 2 τράπεζες, στις οδούς Ακαδημίας, Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, ενώ παράλληλα φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, περίπου 30 άτομα κρατώντας ρόπαλα, βγήκαν από το κτίριο της Νομικής και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα νεαρά άτομα τα οποία, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια τα οποία έγραφαν: «Αδεια τώρα στον Δ.Κουφοντίνα, κατάργηση του εισαγγελικού βέτο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments