Ελλάδα

Εξάρχεια: Άλλο ένα βράδυ με επεισόδια και ρίψεις μολότοφ

Εξάρχεια: Άλλο ένα βράδυ με επεισόδια και ρίψεις μολότοφ
Τα Εξάρχεια έγιναν και πάλι πεδίο μάχης από κουκουλοφόρους που επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στους άντρες των ΜΑΤ.

Τα Εξάρχεια βρίσκονται στο επίκεντρο για άλλη μια φορά. Αφορμή και πάλι είναι οι αναταραχές στην ευρύτερη περιοχή. Το βράδυ της Παρασκευής, ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ εναντίων των αστυνομικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επεισόδια κράτησαν περίπου 1.5 ώρα προκαλώντας χάος.

Οι άγνωστοι ξεκίνησαν τις καταδρομικές επιθέσεις στις 23:40 και τις ολοκλήρωσαν λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα. Τα επεισόδια έγιναν για άλλη μια φορά στην οδό  στην οδό Μπουμπουλίνας και στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων. Στο σημείο υπάρχει πάντα μια κλούβα με ΜΑΤ που σχεδόν κάθε Παρασκευή αποτελεί στόχο.

Εξάρχεια: Πεδίο μάχης η περιοχή

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξε κάποια προσαγωγή για τα επεισόδια ή κάποιος τραυματισμός αστυνομικού. Τον τελευταίο καιρό το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα έκρυθμο. Σε αυτό έχει βοηθήσει και η υπόθεση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αντιεξουσιαστές έχουν ταχθεί στο πλευρό του ηγέτη της 17 Νοέμβρη.

Θυμίζουμε ότι χθες Παρασκευή (10/5) ομάδα αναρχικών έκανε την εμφάνιση της στη Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, έγραψε συνθήματα υπέρ του Κουφοντίνα και προκάλεσε ζημιές στα μαγαζιά της περιοχής.

Αντίστοιχες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές γειτονίες σε όλη τη χώρα με παρεμβάσεις υπέρ του καταδικασμένου τρομοκράτη. Θυμίζουμε ότι ο “Λουκάς” της 17Ν πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες απεργία πείνας εξαιτίας της μη χορήγησης άδεις από τις φυλακές Βόλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments