Διεθνή

Τραμπ: “Σκληρός διαπραγματευτής ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σκότωσε το θείο του και περιέφερε το κεφάλι του”

Τραμπ: “Σκληρός διαπραγματευτής ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σκότωσε το θείο του και περιέφερε το κεφάλι του”
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε πολύ σκληρό διαπραγματευτή τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι σαν να αντιμετωπίζεις τον πρόεδρο της Γαλλίας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στον Κιμ Γιονγκ Ουν σε ιδιωτική συνάντηση με τους υποστηρικτές του. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τη Washington Post, χαρακτήρισε τον Βορειοκορεάτη ηγέτη ως έναν πολύ σκληρό διαπραγματευτή. Μάλιστα, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ότι τον διαπραγματευτεί κάποιος με τον Κιμ Γιονγκ Ουν «δεν είναι σαν να αντιμετωπίζεις τον πρόεδρο της Γαλλίας».

Παράλληλα, ο Τραμπ προχώρησε και σε μια σοκαριστική αποκάλυψη για τις κατά καιρούς εκτελέσεις στη Βόρεια Κορέα από το καθεστώς . Συγκεκριμένα, μίλησε για την εκτέλεση του θείου του Βορειοκορεάτη ηγέτη.  Τόνισε ότι ο Κιμ σκότωσε τον θείο του Γιανγκ Σονγκ-Ταέκ και στη συνέχεια περιέφερε το κεφάλι του νεκρού για να το δουν και άλλοι. Αυτό είχε ως σκοπό να παραδειγματίσει όσους θα ήθελαν κάποια στιγμή να αντιταχθούν, όπως επισήμανε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκτέλεση του θείου του Κιμ έγινε το 2013. Δηλαδή, όταν και ανακοινώθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας. Ο Γιανγκ ήταν τότε το νο2 της Βόρειας Κορέας έχοντας το αξίωμα του αντιπροέδρου της επιτροπής Εθνικής Άμυνας. Τότε, τοκαθεστώς είχε κατηγορήσει τον θείο του Κιμ Γιονγκ Ουν για διαφθορά, χρήση ναρκωτικών, χαρτοπαιξία και παράνομες σχέσεις με γυναίκες.

Τραμπ: Fake News το δημοσίευμα της NYT ότι υπέστη ζημίες 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μια δεκαετία

Ως πλήρως ψευδές χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ το δημοσίευμα των New York Times που υποστήριζε ότι τη δεκαετία 1985 – 1994 οι επιχειρήσεις του υπέστησαν ζημία άνω του ενός δισ. δολαρίων. «Αυτές οι παμπάλαιες και πολύ ανακριβείς πληροφορίες δεν είναι παρά μια επίθεση των Fake News», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, η οικονομική υγεία των εταιρειών του αλλά και του ιδίου είχε φτάσει τότε σε «καταστροφικό» σημείο.

Απαντώντας, ο Τραμπ τόνισε ότι την εποχή εκείνη οι κτηματομεσίτες κατέφευγαν σε μια πρακτική υποτίμησης, όσον το δυνατόν περισσότερο, του ενεργητικού τους. Αυτό συνέβη, ούτως ώστε να παρουσιάζουν απώλειες και να μην φορολογούνται. «Ήταν η συνήθης πρακτική», επέμεινε. Την Τρίτη, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αρνήθηκε να παραδώσει στο Κογκρέσο τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου. Έτσι, ενέτεινε το μπρα-ντε-φερ με τους Δημοκρατικούς που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments