Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτό είναι το ποσό που εξασφάλισε από τη μεγάλη πρόκριση

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτό είναι το ποσό που εξασφάλισε από τη μεγάλη πρόκριση
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να «φουσκώνει» αρκετά μετά τη μεγάλη νίκη του κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ. Πόσα θα κερδίσει αν κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-1 του Ράφαελ Ναδάλ στο Madrid Open. Πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε τον «βασιλιά του χώματος», παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά. Εκεί τον περιμένει το No.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, που επίσης κάνει ένα τρομερό τουρνουά.

Όπως και να έχει, με την επική πρόκριση του ο Τσιτσιπάς είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να «φουσκώνει» αρκετά. Κι αυτό γιατί με τη νίκη του κόντρα στον Ναδάλ εξασφάλισε σίγουρα το ποσό των 608.700 ευρώ. Αν μάλιστα καταφέρει να επικρατήσει και του Σέρβου τενίστα στον τελικό, τότε τα χρήματα αυτά σχεδόν θα διπλασιαστούν. Συγκεκριμένα, ο νικητής του Madrid Open θα λάβει συνολικά 1.202.520 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίστηκε και στο διπλό της διοργάνωσης μαζί με τον Γουέσλι Κούλχοφ. Οι δυο τους έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει ένα έξτρα ποσό που φτάνει τα 87,460 ευρώ!

Τι δήλωσε μετά την τεράστια νίκη του ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Εκστασιασμένος από την τεράστια πρόκριση του δήλωσε αμέσως μετά τη νίκη κόντρα στον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας τενίστας τόνισε ότι έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του και το διασκέδασε. Παράλληλα, τόνισε πως η πειθαρχεία του και η πνευματική δύναμη του στις κρίσιμες στιγμές αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες για τη νίκη του. Τέλος, αναφερόμενος στο μεγάλο τελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, σημείωσε προς πρέπει να προετοιμαστεί πολύ καλά ψυχολογικά για να αντιμετωπίσει τον Σέρβο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Σημαίνει τα πάντα για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που δικαίωσα τον εαυτό μου σήμερα, έκανα έναν από τους καλύτερους αγώνες μου στη χρονιά. Είμαι χαρούμενος που μάχομαι, απολαμβάνω το τένις που παίζω όσο περισσότερο γίνεται και είναι ωραίο που μπορώ να παίζω αυτό το τένις. Η σημερινή νίκη είναι ένα απίστευτο συναίσθημα, δεν μπορώ να το περιγράψω περισσότερο, είναι η νίκη της ζωής μου».

Για το κλειδί της νίκης: «Η πειθαρχία και το να είμαι δυνατός πνευματικά όλες αυτές τις κρίσιμες στιγμές, νομίζω πως ήταν το κλειδί. Έπρεπε να εκμεταλλευτώ όλες αυτές τις ευκαιρίες, ο Rafa είναι μαχητής και δεν σου δίνει εύκολους πόντους, οπότε πρέπει να παλέψεις και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε πόντο ξεχωριστά. Δεν ήταν εύκολο και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να ξεπεράσω όλες αυτές τις δυσκολίες».

Για τον τελικό: «Πρέπει να παίξω με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος ψυχολογικά για έναν δύσκολο αγώνα. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση το τένις του, οπότε δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να είμαι έτοιμος γι’ αυτόν τον αγώνα, γιατί είμαι σίγουρος πως θέλει τον τίτλο τόσο πολύ όσο εγώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments