Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Αδειοδότηση χωρίς περιορισμούς, αλλά και χωρίς βιωσιμότητα

Παναθηναϊκός: Αδειοδότηση χωρίς περιορισμούς, αλλά και χωρίς βιωσιμότητα
Ο Παναθηναϊκός θα ακούσει σήμερα την απόφαση σχετικά με την αδειοδότηση.

Ευχάριστα είναι τα νέα για τον Παναθηναϊκό που έρχονται από το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ, στον οποίο εξετάστηκαν την Τρίτη (14/5) οι φάκελοι των περισσότερων ομάδων της Super League για την αδειοδότηση τους. Οι «πράσινοι» ουσιαστικά θα πάρουν άδεια για το ελληνικό πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου, και δεν θα τιμωρηθούν ξανά με αφαίρεση έξι βαθμών, όπως συνέβη πέρσι τέτοιο καιρό ενώ θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές χωρίς περιορισμούς.

Ο Παναθηναϊκός πάντως, αντιμετωπίζει πρόβλημα με το άρθρο περί βιωσιμότητας για το οποίο θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 20.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο κανονισμός, σύμφωνα με το Έθνος. Στην ανακοίνωση της Επιτροπής, θα αναφέρεται ότι οι «πράσινοι» δεν παίρνουν άδεια αλλά αυτό είναι καθαρά τυπικό.

Οι «πράσινοι» είχαν διευθετήσει, δηλαδή εξοφλήσει ή διακανονίσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς πρώην παίκτες, ποδοσφαιριστές και ομάδες και τα μέλη της Επιτροπής Αδειοδότησης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πορεία οικονομικής ανάκαμψης της «πράσινης» ΠΑΕ.

Σε ότι αφορά το πλάνο βιωσιμότητας, το οποίο είναι λόγος για να μην πάρεις άδεια για την Ευρώπη, ουσιαστικά πρόκειται για παλιά χρέη. Τα 49,2 εκατ. της χρήσης 2017-18, έχουν πέσει πλέον στα 20-21 εκατ., ωστόσο δεν κατατέθηκε εγγυητική επιστολή, το χρηματοδοτικό «κενό» δηλαδή δεν καλύφθηκε.

Να σημειωθεί τέλος, ότι δεν ελήφθησαν υπόψη από την Επιτροπή, τα μελλοντικά έσοδα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια από τη στιγμή που δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις με την ΕΡΤ.

Διαβάστε Eπίσης

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι