Κόσμος

Τραμπ: «Αν οι Ιρανοί θέλουν διάλογο να κάνουν το πρώτο βήμα»

Τραμπ: «Αν οι Ιρανοί θέλουν διάλογο να κάνουν το πρώτο βήμα»
Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδίωξε να ξεκινήσει διάλογο με την Τεχεράνη και περιμένει από το Ιράν να κάνει το πρώτο βήμα αν θέλει να υπάρξουν συζητήσεις.

Κανένα διάλογο δεν επιχείρησε να ανοίξει η Ουάσινγκτον με το Ίραν, όπως τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι εφόσον η Τεχεράνη θέλει να γίνουν συζητήσεις μεταξύ τους, θα πρέπει εκείνη να κάνει το πρώτο βήμα. «Τα ΜΜΕ των Ψευδών Ειδήσεων ως συνήθως δημοσίευσαν μια ψευδή πληροφορία, χωρίς καμία γνώση (σ.σ. του θέματος), σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Ιράν. Αυτή η πληροφορία είναι ψευδής», έγραψε στο twitter ο Τραμπ, χωρίς να λέει σε ποιο δημοσίευμα αναφέρεται.

«Το Ιράν θα μας καλέσει αν και όποτε είναι έτοιμο», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει ήδη δηλώσει «ανοιχτός» σε συνομιλίες με την Τεχεράνη. «Εν αναμονή, η οικονομία τους συνεχίζει να καταρρέει – πολύ θλιβερό για τον ιρανικό λαό», συνέχισε.

Η επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ-Ιράν

Οι ιστορικά κακές σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο αφότου ο Τραμπ αποφάσισε, τον Μάιο του 2018, να αποχωρήσει μονομερώς από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Τη συμφωνία αυτή υπέγραψαν το 2015 άλλες πέντε μεγάλες δυνάμεις, η Γερμανία, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία.

Διαβάστε Eπίσης

Βρετανία προς Ιράν: «Μην προκαλείτε ΗΠΑ και Τραμπ, θα ανταποδώσουν»

Τραμπ: «Δεν επιθυμώ έναν πόλεμο με το Ιράν»

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι