Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: «Η Ευρώπη των λαών θέλει άλλο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα»

Δ. Κουτσούμπας: «Η Ευρώπη των λαών θέλει άλλο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα»
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνεται συνεχώς χειρότερη και δεν μπορεί να βελτιωθεί.

Ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 απαντώντας στο «συνηθισμένο», όπως είπε ερώτημα «γιατί το ΚΚΕ ζητά να ενισχυθεί στο Ευρωκοινοβούλιο εφόσον είναι αντίθετο με την ΕΕ» επισήμανε καταρχήν ότι «Ευρώπη δεν είναι η ΕΕ. Η Ευρώπη των λαών θέλει συνολικά άλλο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, άλλες κυβερνήσεις και εντελώς διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας».

Επισήμανε ότι όλα αυτά τα χρόνια οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ αποκάλυψαν πολύ έγκαιρα αντιδραστικές κατευθύνσεις και προειδοποίησαν τον ελληνικό λαό και τις κυβερνήσεις, όμως «δεν εισακουστήκαμε και όλες τις φορές ζημιωμένος ήταν ο ελληνικός λαός». Ερωτηθείς για το μέλλον της ΕΕ, επισήμανε, πρωτίστως, ότι «η ΕΕ χειρότερη θα γίνεται, καλύτερη δεν γίνεται, δεν μπορεί να εξωραϊστεί, δεν μπορεί να βελτιωθεί. Είναι και από γεννησιμιού της ενάντια στους λαούς».

Το ζήτημα είναι να οικοδομήσουμε την Ευρώπη των λαών

Πρόσθεσε ότι υπάρχει εντός της ΕΕ «ισχυρό τμήμα του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που μιλά για μεγαλύτερη ενοποίηση της ΕΕ αλλά σε αντιδραστική κατεύθυνση ενάντια πάλι στα λαϊκά συμφέροντα και ένα τμήμα που είναι της άποψης ότι πρέπει να διαλυθεί, στην αρχή να χαλαρώσει, η ΕΕ, υπάρχουν δηλαδή αποσχιστικές τάσεις». «Και οι δύο απόψεις είναι αντιδραστικές» είπε, υπογραμμίζοντας «το ζήτημα είναι να οικοδομήσουμε την Ευρώπη των λαών, την Ευρώπη της δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού. Αυτό είναι το δικό μας όραμα και το δικό μας σχέδιο πάλης. Ισότιμες σχέσεις μπορεί να υπάρξουν στην Ευρώπη με άλλες κυβερνήσεις, αλλά με άλλο συσχετισμό δύναμης».

Ερωτηθείς για την πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είπε ότι είναι επανάληψη ενός συνηθισμένου φαινομένου μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων που κατά καιρούς διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία, ενώ κοινή επιδίωξη διαχρονικά και σήμερα είναι «ο εγκλωβισμός του λαού στην λογική του μικρότερου κακού». Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και «οδεύει στα ίδια χνάρια. Δηλαδή δημιουργούνται συνθήκες και προϋποθέσεις να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ ή ολόκληρη ή με ένα τμήμα της, όπως έγινε με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Η προοδευτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια νέα κοροϊδία

Ανέφερε ότι «η προοδευτική συμμαχία που φτιάχνει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ για να τη συνεχίσει και μετά είναι μια νέα κοροϊδία, μια νέα απάτη, μια μεγάλη αυταπάτη για τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα για τους αριστερούς προοδευτικούς ανθρώπους, αν πιστέψουν για μια ακόμα φορά αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση». Ως προς τα μέτρα του τελευταίου διαστήματος είπε ότι ο κόσμος έχει δει προεκλογικές παροχές απ’ όλες τις κυβερνήσεις, «το πρόβλημα δεν είναι αυτό, είναι η κοροϊδία».

Όπως εξήγησε, «δεν είναι 13η σύνταξη, είναι ένα επίδομα 300-500 ευρώ το πολύ που θα δίνεται μια φορά το χρόνο και ήδη έχει κόψει τρείς συντάξεις, δηλαδή για πάνω από 1.500 ευρώ τουλάχιστον, έχει κόψει και καταργεί εντελώς το ΕΚΑΣ δηλαδή για 2.500 -3.000 ευρώ τον χρόνο, τουλάχιστον». «Δεν λέμε να μην τα πάρει (ο συνταξιούχος) δεν εναντιωθήκαμε, αλλά λέμε γιατί η κυβέρνηση δεν κάνει αυτό που προτείνει το ΚΚΕ: Κανονική 13η σύνταξη, ολόκληρο μισθό για όλους χωρίς να διαχωρίζεις εργαζόμενους και συνταξιούχους».

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει σχετική τροπολογία την οποία αρνήθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία. Ο Δ. Κουτσούμπας δεν απέκλεισε το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής να φέρει τις εθνικές εκλογές νωρίτερα, τον Ιούνιο, καταλήγοντας «αυτό θα το ξέρουμε το βράδυ της Κυριακής, ή Δευτέρα πρωί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play