Video

Αλέν Ντελόν: Παρέλαβε με δάκρυα στα μάτια τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες (vid)

Αλέν Ντελόν: Παρέλαβε με δάκρυα στα μάτια τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες (vid)
Ο Αλέν Ντελόν παρέλαβε βαθύτατα συγκινημένος τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών για τα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του, σε μια βράβευση που δίχασε το κοινό.

Το τιμητικό βραβείο για την καριέρα του στον κινηματογράφο που μετρά έξι δεκαετίες, έλαβε το βράδυ της Κυριακής ο Αλέν Ντελόν. Ο σπουδαίος ηθοποιός τιμήθηκε κατά τη διάρκεια του 72ου Φεστιβάλ των Καννών, σε μια κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις. Κι αυτό γιατί ο 83χρονος κατηγορήθηκε για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του σχετικά με τις γυναίκες και τα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Μάλιστα, πριν περπατήσει στο κόκκινο χαλί, θρυλικός ηθοποιός δήλωσε σε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «Journal Du Dimanche» (JDD) ότι δεν είναι κατά του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων. «Δεν με νοιάζει, οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν αυτό που τους ευχαριστεί. Αλλά είμαι κατά της υιοθεσίας από δυο ανθρώπους του ίδιου φύλου». Επιπλέον, μίλησε για τη σχέση του με τις γυναίκες και τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν σχετικά με τη βία εναντίον τους. «Είπα ότι θα χτυπούσα ποτέ γυναίκα; Ναι. Και θα έπρεπε να προσθέσω ότι έχω δεχθεί περισσότερα χαστούκια από όσα έχω δώσει. Ποτέ δεν κακοποίησα κάποια γυναίκα στη ζωή μου. Εκείνες, ωστόσο, με κακοποίησαν αρκετά», είπε χαρακτηριστικά.

Ξέσπασε σε κλάματα κατά τη βράβευση του ο θρυλικός ηθοποιός

O Aλέν Ντελόν δεν έκρυψε την συγκίνησή του από την αρχή της βραδιάς. Ειδικότερα όταν κλήθηκε να ανέβει στη σκηνή ξέσπασε σε δάκρυα λέγοντας «Ποτέ δεν έχω ξανακλάψει μπροστά σε τόσους πολλούς ανθρώπους». «Είμαι ευχαριστημένος για τον Χρυσό Φοίνικα. Υπάρχει ένα πράγμα στον κόσμο για το οποίο είμαι περήφανος, η καριέρα μου. Και αυτό το βραβείο μου προσφέρθηκε για την καριέρα μου και τίποτα άλλο», ξεκίνησε ο 83χρονος θρύλος του γαλλικού σινεμά.

«Θα ζητήσω συγγνώμη γιατί απόψε, για μένα, εκτός από ένα τέλος σταδιοδρομίας, είναι και ένα τέλος της ζωής. Όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά, μου είπαν: Υπάρχει ένα πράγμα που είναι πολύ δύσκολο, πρέπει να διαρκέσει, και εγώ το πέτυχα για εξήντα δύο χρόνια, τώρα ξέρω ότι αυτό που είναι δύσκολο είναι το να φύγεις, αλλά δεν θα φύγω χωρίς να σας πω ευχαριστώ», είπε κρατώντας στα χέρια το βραβείο για τη συνολική προσφορά του.

«Πριν φύγω, θα ήθελα απλά να σας πω ότι απόψε σκέφτομαι τη Μιρέιγ (Νταρκ) και τη Ρόμι (Σνάιντερ)», είπε αναφερόμενος σε δύο γυναίκες-συντρόφους που στιγμάτισαν τη ζωή του. Το βραβείο παρέλαβε από τα χέρια της Ανούσκα, της κόρης που απέκτησε με την Ροζαλί βαν Μπρίμεν.

Οι μεγάλες επιτυχίες του και η… θερμή σχέση του με το Φεστιβάλ των Καννών

Την παρουσίαση έκανε ο διευθυντής του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, με ένα διθυραμβικό λόγο για το έργο και την προσωπικότητα του ηθοποιού. Στη συνέχιεα, ακολούθησε 11λεπτη προβολή με αποσπάσματα από μερικές από τις περισσότερες από 100 ταινίες που γύρισε στη διάρκεια των 63 χρόνων της καριέρας του, ο Ντελόν. Ο 83χρονος σήμερα σταρ ανέβηκε για πρώτη φορά τα σκαλιά της Μοντέ ντε Μαρς των Καννών στις 13 Μαΐου 1961 με μεγάλη επιτυχία, για να παρουσιάσει την ταινία του «The Joy of Living». 30 χρόνια μετά ο ηθοποιός έκανε μία θεαματική έλευση στην προβολή του «New Wave» με ελικόπτερο και λέμβο.

Ενδιάμεσα είχε επιστρέψει στις Κάννες με τις άφθαστες ταινίες «Η έκλειψη» του Μικελάντζελο Αντονιόνι (1962), ο «Γατόπαρδος» (1963) και ο «Κύριος Κλάιν» (1976). Όμως με το θεσμό δεν είχε την ίδια θερμή σχέση, και γι’ αυτόν το λόγο ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Πιερ Λεσκύρ και ο γενικός επιτετραμμένος Τιερί Φρεμό δήλωσαν ευτυχείς που ο Αλέν Ντελόν δέχθηκε να τιμηθεί από το Φεστιβάλ «Επί πολύ καιρό αμφιταλαντευόταν, έχοντας πολλές επιφυλάξεις για τον συγκεκριμένο Χρυσό Φοίνικα, διότι πίστευε πως έπρεπε να έλθει στις Κάννες μόνο για να τιμήσει τους σκηνοθέτες με τους οποίους είχε εργασθεί» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments