Διεθνή

Brexit: Ενδεχόμενη νέα πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Τερέζα Μέι

Brexit: Ενδεχόμενη νέα πρόταση δυσπιστίας εναντίον της Τερέζα Μέι
Ανοιχτό το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος για το Brexit από την Τερέζα Μέι

Brexit: Κορυφαία στελέχη της λεγόμενης «Επιτροπής 1922 των Τόρις» θα αποδυθούν σήμερα σε μια ακόμη προσπάθεια να εξαναγκάσουν τη διεξαγωγή νέας διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων, κατά πληροφορίες που δημοσίευσε αργά χθες το βράδυ στην ηλεκτρονική της έκδοση η ταμπλόιντ εφημερίδα The Sun.

«Θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου να υπάρξει αλλαγή του κανονισμού ώστε να μπορέσουμε να διεξαγάγουμε ψήφο εμπιστοσύνης εάν η Τερέζα Μέι δεν είναι διατεθειμένη να παραιτηθεί τώρα», φέρεται να δήλωσε ο Νάιτζελ Έβανς, διακεκριμένος βουλευτής των Συντηρητικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό.

Brexit: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος από την Τερέζα Μέι

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η κυβέρνησή της θα συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο για τη νέα Συμφωνία Αποχώρησης ως προαπαιτούμενο για τους βουλευτές να ψηφίσουν αν θα πρέπει να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για Brexit. «Αναγνωρίζω τη γνήσια και ειλικρινή δύναμη των αισθημάτων στη Βουλή για αυτό το σημαντικό ζήτημα», τόνισε η Μέι.

«Η κυβέρνηση, για αυτό το λόγο, θα συμπεριλάβει στο νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης στην εισαγωγή ένα προαπαιτούμενο να ψηφίσουν κατά πόσον θα διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα». «Αυτό πρέπει να συμβεί πριν την επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης», τόνισε η βρετανίδα πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους. «Και αν η Βουλή των Κοινοτήτων ψηφίσει για διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος, θα απαιτεί από την κυβέρνηση να προβλέψει για ένα τέτοιο δημοψήφισμα – συμπεριλαμβανομένης της νομοθεσίας αν θέλει να επικυρώσει τη Συμφωνία Αποχώρησης».

Πρόσθεσε: «Έτσι, για εκείνους τους βουλευτές που θέλουν ένα δεύτερο δημοψήφισμα για να επιβεβαιώσουν τη συμφωνία – χρειάζεται μια συμφωνία και, ως εκ τούτου, ένα νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης για να συμβεί αυτό. Οπότε αφήστε (το νομοσχέδιο) να έχει τη δεύτερη ανάγνωσή του και, έπειτα τοποθετηθείτε στο Κοινοβούλιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments