Πολιτική

Μητσοτάκης για εκλογές 2019: Μόνο η ΝΔ μπορεί να φέρει την προοδευτική αλλαγή

Μητσοτάκης για εκλογές 2019: Μόνο η ΝΔ μπορεί να φέρει την προοδευτική αλλαγή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του έστειλε μήνυμα ενόψει των εκλογών και τόνισε ότι η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί μία μεγάλη προοδευτική αλλαγή στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε σε συνέντευξή του ότι η «ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο ανάταξης της χώρας κι εγώ είμαι εδώ για να ενώσω τους Έλληνες και όχι να τους διχάσω. Είμαι εδώ για να ενώσω τους Έλληνες. Ευχή μου θα ήταν να πηγαίναμε στις εκλογές με λιγότερη πόλωση. Γι’ αυτό και μέχρι τις εκλογές θα εξακολουθώ να μιλώ για τις ανάγκες όλων των Ελλήνων».

Σε συνέντευξή του στο News 24/7 ο κ. Μητσοτάκης και περιέγραψε τα διλήμματα των εκλογών: «Είναι αν θα πάμε μπροστά ή πίσω, αν θα επικρατήσει ο λαϊκισμός ή η αλήθεια, αν θα είμαστε με την Ευρώπη ή τον Μαδούρο», είπε και -εκφράζοντας τον σεβασμό του για την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που είναι η έκφραση της βούλησης του λαού στις κάλπες- τόνισε ότι «ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει την Κυριακή και μετά τις εκλογές θα διαμορφωθούν καινούριες πλειοψηφίες. Προσωπικά θέλω να είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, και θα είμαι πολύ χαρούμενος αν μετά τις εκλογές, όσοι με αντιμετωπίζουν με καχυποψία, αλλάξουν στάση απέναντί μας».

Η 13η σύνταξη είναι προεκλογικό επίδομα

Απόλυτος ήταν ο κ. Μητσοτάκης και σε σχέση με τη λεγόμενη «13η σύνταξη». «Δεν υπάρχει καμία 13η σύνταξη, υπάρχει ένα επίδομα προεκλογικό» είπε και εξήγησε ότι αν ήταν «13η σύνταξη» η κυβέρνηση θα διέθετε 2,2 δισ. ευρώ και όχι 800 εκατομμύρια. Σχολιάζοντας δε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η ΝΔ θα κόψει ακόμη και αυτό το επίδομα», ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση, καθώς η επόμενη κυβέρνηση θα δημιουργήσει τις αναπτυξιακές συνθήκες που θα επιτρέψουν ένα μόνιμο μέτρο στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων.

«Εμείς αυτό το οποίο λέμε είναι ότι θέλουμε να δίνεται η δυνατότητα στην οικονομία να υποστηρίζει αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη με ένα μόνιμο μέτρο στήριξης», είπε και επισήμανε ότι κεντρικός στόχος της ΝΔ είναι «να βρω δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια, ώστε να μην χρειάζεται ο συνταξιούχος να τους δίνει χρήματα όπως σήμερα».

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play