Πολιτική

Μητσοτάκης για εκλογές 2019: Υπάρχει καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή

Μητσοτάκης για εκλογές 2019: Υπάρχει καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή
Υπάρχει καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές 2019.

Την Κυριακή ψηφίζουμε για την ελπίδα για μια καλύτερη Ελλάδα. Με ευημερία, με λιγότερους φόρους, με ασφάλεια, με περισσότερες δουλειές. Μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι πολίτες ξέρουν τι μπορούν να περιμένουν από τη σημερινή κυβέρνηση. Υπάρχει καθολικό αίτημα για πολιτική αλλαγή δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό Action24, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.

Αυτό που κάποιοι ονομάζουν 13η σύνταξη είναι ένα προεκλογικό επίδομα. Πάντα είχαμε προεκλογικές παροχές. Δεν δίνονται 5 ημέρες πριν από τις εκλογές. Αυτό είναι ξεδιάντροπο. Υπάρχει εκκρεμότητα της 12ης σύνταξης, της ψηφισμένης μείωσης του αφορολόγητου. Εγώ έχω δεσμευτεί ότι δεν θα ισχύσει. Δεν θα διέθετα το υπερπλεόνασμα προεκλογικά. Δεν θα προέβαινα σε τέτοια κίνηση εκτός προϋπολογισμού και εκτός σχεδιασμού. Και οι συνταξιουχοι είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι. Ξέρουν ότι τους έχει πάρει πολλά και δίνει πολύ λίγα. Υπάρχει εκκρεμότητα της 12ης σύνταξης, της ψηφισμένης μείωσης του αφορολόγητου. Εγώ έχω δεσμευτεί ότι δεν θα ισχύσει. Αποκρούω χαρακτηρισμούς που δεν έχουν σχέση με πραγματικότητα. Είμαι προοδευτικός κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολιτικός. Όση έμφαση δίνω στην αξία της ελευθερίας , άλλη τόση και στην αξία της αλληλεγγύης.

Η καλύτερη κοινωνική πολιτική δεν είναι τα επιδόματα, είναι οι νέες δουλειές

Προτάσσω το στόχο γρήγορης ανάπτυξης μεσω ιδιωτικών επενδύσεων. Αυτό με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει. Γι’αυτό ό,τι λέει για το 2022-23 δεν ισχύει. Θα ενθάρρυνα τους πολίτες να μελετήσουν το πρόγραμμά μας. Θέλουμε να πάμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο 1 δισ.. Αυτό δεν είναι μέτρο λιτότητας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική δεν είναι τα επιδόματα. Δεν είμαι κατά των επιδομάτων, είναι αναγκαία ανακούφιση. Αλλά δεν θέλουμε να παγιδεύσουμε τους πολίτες σε μια παγίδα φτώχειας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι οι νέες δουλειές. Ρωτήστε τους εργαζόμενους στην cosco.

Έχουμε δυσκολίες, δεν δανειζόμαστε ακόμα ως μια κανονική χώρα

Έχω υπηρετήσει τη συμφωνία αλήθειας. Και αισθάνομαι πολύ συνεπής με αυτά τα οποία έχω πει. Η έξοδος από τα μνημόνια είχε διαφορετικά χαρακτηριστικά από ότι άλλες χώρες. Δεν έχουμε το ίδιο πλαίσιο εποπτείας και η σήμερα η ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να βγει στις αγορές. Έχουμε δυσκολίες, δεν δανειζόμαστε ακόμα ως μια κανονική χώρα. Ο σκληρός βραχνάς των πλεονασμάτων είναι αποτέλεσμα καχυποψίας συνολικής που υπήρχε για τη χώρα. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών μεγαλύτερο από άλλα συνηθισμένα διακυβεύματα γιατί περάσαμε από τραυματική περίοδο. Αν θέλουμε πραγματικά πολιτική αλλαγή το ένα κόμμα που μπορεί να την εκφράσει είναι η Νέα Δημοκρατία.

Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη ΝΔ

Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη ΝΔ. Σε αυτή την προσπάθεια κάθε ψήφος είναι διεκδικίσιμη. Σίγουρα δεν θέλω τρίτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή. Με ξενίζει η ρητορική των ίσως αποστάσεων. Δεν είμαστε το ίδιο. Δεν μπορείς, όταν έχεις συγκυβερνήσει με τη ΝΔ και έχει γίνει αυτή η ζημιά, να λες ότι είναι ένα και το αυτό. Δηλαδή αν φύγει ο Τσίπρας και έρθει ο Μητσοτάκης θα είμαστε τα ίδια; Ε, δεν θα είμαστε τα ίδια.

Θα καταργήσουμε το άσυλο αμέσως

Η εικόνα του κέντρου της Αθήνας είναι πολύ χειρότερη από ότι το 2014. Η εικόνα 30 τραμπούκων να εισβάλλουν στη Βουλή και να τη βεβηλώνουν για πολλοστή φορά, δίνοντας αγώνα υπέρ δικαιωματών ενός κατα συρροή καταδικασμένου δολοφόνου. Η Δημοκρατία οφείλει και πρέπει να αμυνθεί. Το δικαίωμα στη διαμαρτυρία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Το δικαίωμα να πετάς μολότοφ και να τα σπας δεν είναι. Εμείς θα καταργήσουμε το άσυλο αμέσως. Δεν θα υπάρχει άσυλο. Έχω δεσμευτεί ότι θέλουμε να ενισχύσουμε την ομάδα Δ και της ομάδας ΔΙΑΣ. 1500 στοχευμένες προσλήψεις, καινούργιες μηχανές, καινούργια περιπολικά. Αν χρειάζονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα, θα υπάρξουν. Εγώ θέλω να δώσω πνοή στο κέντρο της Αθήνας. Το προσωπικό μου όραμα αφορά γενναία ανάπλαση του αρχαιολογικού μουσείου και αξιοποίηση χώρου του πολυτεχνείου.

Σήμερα υπάρχει μια ανεξήγητη ή ενδεχομενως από κάποιους εξηγήσιμη ανοχή σε μια βία η οποια δεν απέχει και πολύ από την τρομοκρατία

Σήμερα υπάρχει μια ανεξήγητη ή ενδεχομενως από κάποιους εξηγήσιμη ανοχή σε μια βία η οποια δεν απέχει και πολύ από την τρομοκρατία. Όταν ιδεολογικά υπσστηρίζουν τον Κουφοντίνα και ο Κουφοντίνας παραμένει αμετανόητος, δεν είναι ομαδούλα από 5 παιδάκια που πετάνε τρικάκια. Θεωρώ ότι υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι μεταξύ αυτών των γκρουπούσκουλων και της τρομοκρατίας. Η δική μου κυβέρνηση θα αλλάξει το νόμο για τις άδειες. θα προσμετράται αν έχει μετανοήσει και κάποιος και αν είναι επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια αδικήματα. Και φυλακές τύπου Γ θα φτιαχτούν. Μία τουλάχιστον. Είναι δέσμευσή μου.

Δεν με φοβίζει ούτε μπορώ να δεχθώ ότι μια Δημοκρατία εκβιάζεται και απειλείται

Δεν με φοβίζει ούτε μπορώ να δεχθώ ότι μια Δημοκρατία εκβιάζεται και απειλείται. Γιατί αυτό γίνεται σήμερα από μια ισχνή μειοψηφία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments