Video

Σεισμός τώρα: Η στιγμή που ο Εγκέλαδος “χτυπάει” την Ηλεία (vids)

Σεισμός τώρα: Η στιγμή που ο Εγκέλαδος “χτυπάει” την Ηλεία (vids)
Σεισμός τώρα: Οι κάτοικοι ζητούν να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ολόκληρος ο δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης.

Σεισμός τώρα: Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Ηλείας η έντονη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών. Οι ζημίες που προκλήθηκαν σε σπίτια, σχολεία ακόμα και στα νεκροταφεία προβληματίζουν. Για τον λόγο αυτό τα σχολεία των δήμων Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Πηνείας και Ήλιδας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, μετά από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Το μεσημέρι της Τρίτη “χτύπησε” ο τελευταίος σεισμός την περιοχή. Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 Ρίχτερ ήταν αρκετά ισχυρή, καθώς το εστιακό του βάθος ήταν μόλις στα 5 χιλιόμετρα. Κάμερες κλειστού κυκλώματος σούπερ μάρκετ, κατέγραψαν τη στιγμή της σεισμικής δόνησης. Στο βίντεο που ανέβηκε στο facebook και δημοσίευσε το patrisnews.com, βλέπουμε τα προϊόντα να πέφτουν από τα ράφια, για ακόμα μία φορά τις τελευταίες μέρες.

Ανατριχιαστικές εικόνες στο νεκροταφείο Ανδραβίδας

Μεγάλες ζημιές και στο νεκροταφείο της Ανδραβίδας. Ζημιές που δεν δικαιολογούνται με αυτό το μέγεθος, όμως αν αναλογιστεί κάποιος πως το ρήγμα ξεκινά ακριβώς κάτω από την περιοχή του νεκροταφείου, τότε αναθεωρεί αφού η γη δονείται ακριβώς κάτω από τους τάφους.

Λίγη ώρα μετά τον χθεσινό σεισμό, δεκάδες τάφοι είτε είχαν ανοίξει, είτε πέσει οι σταυροί και άλλα στοιχεία από μάρμαρο. Η μακάβρια εικόνα αναστάτωσε ακόμα περισσότερο τους κατοίκους, που μαθαίνοντας την είδηση έσπευσαν να δουν αν η τελευταία κατοικία στενών συγγενικών τους προσώπων, είχε υποστεί ζημιές. Σε κάποιες περιπτώσεις οι μαρμαράδες είχαν πιάσει ήδη δουλειά για να αποκαταστήσουν τις ζημιές.

Δείτε το βίντεο του ilialive.gr:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments