Video

Πρόωρες εκλογές: Φούντωσαν τα σενάρια μετά τη δήλωση Τσίπρα (vid)

Πρόωρες εκλογές: Φούντωσαν τα σενάρια μετά τη δήλωση Τσίπρα (vid)
Φούντωσαν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές μετά τη δήλωση που έκανε σήμερα σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος -αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής- είπε ότι "εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά".

Τα σενάρια που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο φούντωσαν σήμερα, μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ΕΡΤ. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «εάν δεν πάρω την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησα, όλα είναι ανοιχτά», αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης. Τόνισε μάλιστα ότι στις εκλογές «κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο».

Αλέξης Τσίπρας: Ο λαός ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

«Στον βαθμό που εγώ ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα, εάν την πάρω θα είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα μπορώ να την εφαρμόσω…  Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοιχτά» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Ο λαός ψηφίζει για το πολιτικό σχέδιο που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

Εγώ δεν μπορώ να βγω και να πω στον ελληνικό λαό ότι δεν τρέχει και τίποτα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα. Αν πάρω την εμπιστοσύνη του λαού θα μπορέσω να εφαρμόσω τα θετικά μέτρα. Αν αποδοκιμαστούν όλα είναι ανοικτά. Κρίνεται ένα πολιτικό σχέδιο στην κάλπη. Σε τρεις μήνες είναι οι εκλογές ο πρωθυπουργός θα εκλεγεί σε τρεις μήνες. Αν το πολιτικό σχέδιο μας έχει την έγκριση του ελληνικού λαού αυτό σημαίνει δύναμη.

Η νομιμοποίηση της λαϊκής ετυμηγορίας θα μας δώσει περιθώρια και δύναμη να αποτρέψω την εκλογή Βέμπερ στην ηγεσία της Κομισιόν. Με οποιοδήποτε ποσοστό ήττας του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουμε σε μια περιπέτεια».

Κυριακή κοντή γιορτή

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του STAR, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με το τι θα κάνει στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις -στις οποίες προηγείται σαφώς η  Νέα Δημοκρατία- σημείωσε πως εάν οι συσχετισμοί δυνάμεων που θα διαμορφωθούν είναι τέτοιοι που να επιβραβεύουν το σχέδιο της ΝΔ τότε θα προκύψει ζήτημα «λαϊκής νομιμοποίησης» των μέτρων της κυβέρνησης. «Κυριακή κοντή γιορτή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments