Ελλάδα

Εκλογές 2019: Τα παραλειπόμενα της κάλπης, με τον εκνευρισμό στα ύψη (pics)

Εκλογές 2019: Τα παραλειπόμενα της κάλπης, με τον εκνευρισμό στα ύψη (pics)
Εκλογές χωρίς αναστάτωση και εκνευρισμό δεν γίνονται. Μπορεί η διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο δεν λείπουν και τα ευτράπελα, αλλά και τα δυσάρεστα περιστατικά.

Οι κάλπες για τις εκλογές 2019 άνοιξαν στις 07:00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και τις 19:00 το απόγευμα. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ωστόσο δεν λείπουν και τα ευτράπελα. Στην Περιφέρεια παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές, με συνέπεια να καθυστερεί η σημαντικά η διαδικασία, με την αναμονή να φτάνει και τα 40 λεπτά. Αυτή η εικόνα ωστόσο δεν παρατηρείται στη Λάρισα, τον Βόλος και τα Ιωάννινα.

Εκλογές 2019: Καθυστερήσεις σε Πάτρα και Ηράκλειο

Μεγάλες καθυστερήσεις στην εκλογική διαδικασία καταγράφονται και στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το dete.gr, ο χρόνος αναμονής στο εκλογικό κέντρο της πλατείας Βουδ «αγγίζει» τα 40 λεπτά. Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο Ηράκλειο της Κρήτης. ‘Οπως αναφέρει το cretalive.gr, στον Αγιο Σύλλα αντικαστάθηκε δικαστικός αντιπρόσωπος λόγω αδιαθεσίας, ενώ στην παλιά Ακαδημία έχουν σχηματιστεί ουρές μιας και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι προσπαθούν -σχεδόν- μόνοι να τα βγάλουν πέρα.

Εκλογές 2019: Προβλήματα στη Λευκάδα και τη Ροδόπη

Στο μεταξύ, με σημαντικές καθυστερήσεις κυλά η εκλογική διαδικασία και στη Λευκάδα. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε πολλά, από τα 71 συνολικά εκλογικά τμήματα, δεν είναι επαρκής ο αριθμός των εφορευτικών επιτροπών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χρόνος», υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε εφορευτικές επιτροπές σε μεγάλο αριθμό εκλογικών τμημάτων. Το πρόβλημα της απουσίας μελών εφορευτικών επιτροπών είναι εντονότερο μέσα στα εκλογικά κέντρα της πόλης της Κομοτηνής.

Καβγάς στη Θεσσαλονίκη καθυστέρησε τη διαδικασία

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μακεδονία», το συμβάν σημειώθηκε στο 8ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στην Ανάληψη, όταν μια γυναίκα η οποία προσήλθε στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει και ενημερώθηκε πως πρέπει να παραμείνει στην αίθουσα για να στελεχώσει την εφορευτική επιτροπή. Η γυναίκα, κατά την ίδια πηγή, αρνήθηκε να επιτελέσει το χρέος της στις εκλογές και παρά τις εκκλήσεις της δικαστικού αντιπροσώπου -που της έλεγε ότι είναι υποχρεωμένη να παραμείνει- επιχείρησε να φύγει.

Η δικαστική αντιπρόσωπος κράτησε τότε την ταυτότητα της γυναίκα, με συνέπεια να «εκραγεί» ο σύζυγός της, ο οποίος έχασε τη ψυχραιμία του και άρχισε να χτυπά το τραπέζι. Η «πρωταγωνίστρια» δήλωσε αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζάλη και τελικά διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αστυνομία και η δικαστική αντιπρόσωπος αναμένεται να υποβάλλει μήνυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments